Отбелязваме Деня на редките болести

  • 28 февруари 2013 09:32

  • 771
  • 0
Отбелязваме Деня на редките болести
©

На 28 февруари за шести пореден път ще отбележим Международен ден на редките болести, който по традиция се провежда в последния ден на февруари.

Тази година денят ще премине под мотото "Редките заболявания нямат граници". Навсякъде по света пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си за да привлекат вниманието на обществото към проблемите на страдащите и подобряване на грижата за тях.

Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна. В София на площад "Света Неделя", непосредствено до Министерство на здравеопазването, ще се съберат представители на пациентски организации, членове на техните семейства и приятели. Точно в 13.00 часа, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите ще се включат в масовото вдигане на ръце, което ще се осъществи по едно и също време в цяла Европа. В небето ще бъдат изстреляни разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести. На участниците и преминаващите през района граждани ще бъдат подарени мартеници с пожелание за здраве.

Последвайте канала на

771 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини