Български проект е номиниран от ЕК за награда на Програма LIFE за постижения в опазването на природата и биоразнообразието

  • 04 май 2023 19:35

  • 322
  • 0
Български проект е номиниран от ЕК за награда на Програма LIFE за постижения в опазването на природата и биоразнообразието
© Getty (архив)

Български проект е номиниран от Европейската комисия за награда на Програма LIFE за постижения в опазването на природата и биоразнообразието. Това съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Проектът „Свободни от инвазивни чужди видове местообитания“ на Фондация „Информация и природозащита“ е един от трите избрани в област „Природа и биоразнообразие“ между всички проекти на 27-те страни членки на Европейския съюз, които приключват изпълнението си през 2023 г.

Проектът подпомага поддържането и опазването на четири от най-ценните и застрашени в България и Европа типове природни местообитания, които се намират в три защитени зони от европейската екологична мрежа „НАТУРА 2000“ в Централна България.

Наградите на Програма LIFE целят да насочат вниманието на близо 450-те милиона жители на страните от Съюза към ценността на природата и да привлекат тяхната подкрепа за опазването й. Всяка година се присъждат две награди за проекти в сферата на биологичното разнообразие и природата – една, определена от жури от експерти, и една – чрез гласуване на широката аудитория от всички страни членки.

Наградите ще бъдат връчени на 6 юни, се посочва на сайта на Програма LIFE.

ЕС одобри обвързващи цели за екологични горива за авиацията

Валери Зайцев
322 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини