Община Царево ще обжалва заповедта за обявяване на залива "Корал" за защитена местност

  • 11 юли 2022 14:48

  • 609
  • 3
Община Царево ще обжалва заповедта за обявяване на залива "Корал" за защитена местност
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Кметът на Царево Георги Лапчев ще поиска по Закона за достъп до обществена информация заповедта за обявяването на залива "Корал" за защитена местност. Четири дни след като министърът на околната среда и водите Борислав Сандов обяви в сайта на министерството, че е издал тази заповед, тя все още не е официално публикувана. От община Царево заявиха, че ще обжалват решението по съдебен ред.

Не може да подадем жалба в Административния съд без да видим официално заповедта за обявяването на новата морска защитена местност "Корал", каза пред БНР кметът на Царево Георги Лапчев. "Всички, които се интересуват от тази тема, очакват да я видят най-накрая тази заповед, тъй като министърът в оставка Сандов според мен осъзнава колко нелогична и глупава е тази заповед и затова продължава да я крие и да не я публикува. Няма как да потърсим своите права в съда, при условие че ние все още не можем да я видим черно на бяло подписана", добави той. 

Сандов обяви залива Корал като нова защитена местност

Георги Лапчев не посочи какви закононарушения ще бъдат обжалвани. "В момента коментираме само една хвалба в личния профил Фейсбук на г-н Сандов, както и в новините на МОСВ", каза още той.

Междувременно рибари от Царево подготвят протести срещу забраната за риболов в защитената морска местност "Корал" в периода от месец март до месец октомври.

Филип Епитропов
609 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Милен

2022.07.16 | 21:45

3
Поредната безумна заповед. Сандов направи достатъчно поразии. Време му е да си ходи.
Сашо

2022.07.12 | 16:40

2
Абе Сандов прилага класическите схеми на зеления рекет и сега е ред на Корал
Вени

2022.07.11 | 16:16

1
То Сандов скоро няма да е министър, така че заповедите му може и да отпаднат. Като цяло доста неадекватен и определено неспособен да работи толкова сериозна работа като това да бъде министър. Едно е да плямпаш ей така за зелени идеи, друго е нещата да зависят от теб.

Добави коментар

Водещи новини