Колорадо и Вашингтон гласуваха за легализация на марихуаната

  • 07 ноември 2012 16:05

  • 1400
  • 0
Колорадо и Вашингтон гласуваха за легализация на марихуаната
©

Избирателите в щатите Колорадо и Вашингтон гласуваха за легализирането на пушенето и продажбата на марихуаната без медицинска рецепта.

Това сочат предварителните данни от референдума след преброяването на половината от гласовете. Жителите на още един щат, Масачузетс, подкрепиха използването на марихуаната за медицински цели. По-рано с рецепта наркотикът можеше да се закупи само в Калифорния, а без лекарско предписание марихуаната не се продаваше в нито един от американските щати, предаде ИТАР-ТАСС.

Пълната легализация на леките наркотици противоречи на федералния закон, който забранява продажбата на марихуана при всякакви обстоятелства. Затова Вашингтон може да обжалва резултатите от референдума в съда. Ако това не се случи, тогава лицата над 21-годишна възраст ще могат да закупуват по една унция (малко над 28 грама) наркотик в специални пунктове за продажба или ще могат да отглеждат не повече от шест храста марихуана в дома си. Обаче употребата на наркотика на обществени места ще продължи да е забранена.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини