Кристин Лагард: Новият президент на САЩ веднага да оправи икономиката

  • 06 ноември 2012 06:53

  • 786
  • 0
Кристин Лагард: Новият президент на САЩ веднага да оправи икономиката
©

Новият президент на САЩ трябва спешно да предприеме мерки за решаването на въпросите за бюджетния баланс и проблема за увеличение на държавния дълг, смята управителният директор на Международния валутен фонд Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, цитирана от РИА Новости.

„Който и да стане победител на вторичните избори в САЩ, той трябва да отговори на това предизвикателство, защото до началото на 2013 година има само два месеца”, заяви Лагард в понеделник на пресконференция в Мексико, където се провежда среща на министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните от Г20.

Липсата на консенсус между правителството и Конгреса на САЩ може да доведе до автоматично и едноетапно встъпване в сила от януари 2013 година на мерки, насочени към понижение на обема на държавния дълг чрез съкращение на държавните разходи и увеличение на данъците.

По думите на Лагард това представлява заплаха не само за икономиката на САЩ, но може да нанесе удар по цялата световна икономика.

Последвайте канала на

Novini.bg
786 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини