Хилари Клинтън предупреди опозицията в Сирия

  • 31 октомври 2012 21:05

  • 689
  • 0
Хилари Клинтън предупреди опозицията в Сирия
©

САЩ искат да видят, че сирийската опозиция дава по-сериозен отпор на усилията на екстремисти да злоупотребят с революцията в Сирия.

Това заяви днес американският държавен секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26, цитирана от АФП. Има обезпокоителна информация за екстремисти, които отиват в Сирия и се опитват да използват за свои цели легитимната досега революция срещу един потиснически режим, заяви Клинтън пред журналисти в хърватската столица Загреб, където е на посещение. Правителството на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви днес, че ще настоява за сериозна промяна във водачеството на сирийската опозиция, така че то да представлява в по-голяма степен онези, които умират на фронтовата линия, да привлече по-широка подкрепа и да се противопостави на опитите на екстремисти да си присвоят революцията срещу режима на президента Башар ал Асад, отбелязва АП.

Пред репортери в Загреб Клинтън каза, че САЩ предлагат имена на организации, които би трябвало да имат по-значително присъствие в новото ръководство на бунта, което ще се състави след преговорите, започващи следващата седмица в столицата на Катар, Доха. Тя отхвърли Сирийския национален съвет - базирана в Париж организация от опоненти на режима, живеещи от десетилетия в изгнание, заявявайки, че с неговото водачество е приключено, но той все още може да играе известна роля.

Опозицията не може да се представлява от хора, които притежават много качества, но в повечето случаи са живели извън Сирия по 20, 30 или 40 години, изтъкна Клинтън. Трябва да има представителство на тези, които са на фронта и се бият и умират за свободата си. Трябва да има ръководна опозиционна структура, която представлява и защитава всички сирийци, добави тя.

Последвайте канала на

БТА
689 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини