Сирийските бунтовници въртят алъш - вериш с хора на Башар Асад

  • 31 октомври 2012 14:01

  • 671
  • 0
Сирийските бунтовници въртят алъш - вериш с хора на Башар Асад
©

Башар Асад е заклетият враг на сирийските бунтовници и те искат да го свалят от власт, но същевременно са готови да платят скъпо на негови агенти, за да се снабдят с оръжия и боеприпаси, съобщава АФП.


Западните страни отказаха да предоставят на бунтовниците оръжия и те са принудени да се въоръжават, както могат. В Сирия военната служба е задължителна и така например двама братя могат да се озоват от двете страни на фронтовата линия. Това прави много по-лесно намирането после на стари другари от казармата или на посредници при закупуването на оръжия.

Майор Абу Махар, бивш военен от сирийските ВВС, който командва днес 200 бунтовници от Сирийската свободна армия, разказва, че плаща на хора от режима по 110 сирийски лири /1,60 долара/ за един патрон. Той обаче не уточнява къде се извършва тази търговия, а само признава, че търговците са двойни агенти от милициите шабиха, които подкрепят режима в Дамаск. "Богът на шабиха са парите, те ще продадат за пари и собствените си майки", посочва Абу Махар.

Бившият директор на завод Мохамед Абу ал Халаби също е минал на страната на бунтовниците в Алепо и споделя, че е купил от хора от режима на Асад срещу 1000 долара автомат Калашников. Той признава, че преди началото на бунта подобно оръжие би му излязло само 200-300 долара.

Последвайте канала на

БТА
671 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини