Мит Ромни отмени предизборни срещи

  • 29 октомври 2012 20:42

  • 646
  • 0
Мит Ромни отмени предизборни срещи
©

Републиканският кандидат за президент на САЩ Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на отмени планирани за днес и утре предизборни изяви заради урагана Санди, който доближава източното крайбрежие, предадоха Ройтерс и ДПА.

Предизборният екип на Ромни каза, че решението е взето като проява на "чувствителност към милионите американци на пътя на урагана". Губернатор Ромни смята, че сега е време нацията и нейните лидери да бъдат единни и да се съсредоточат върху тези американци, които са на пътя на бедствието, заяви екипът на републиканеца. Ромни планираше предизборни изяви в Уисконсин по-късно днес и в Айова и Флорида утре. Тези щати не са на пътя на урагана, но кандидатът на републиканците не иска да го приемат като човек, който се фокусира само върху кампанията в момент, когато страната е заплашена от природно бедствие. Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият спря предизборните си изяви, за да се съсредоточи върху действията за справяне с бурята.

Обама и Ромни имат почти еднаква обществена подкрепа - президентът води само с един пункт осем дни преди изборите на 6 ноември, показва социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос. Публикуваното днес допитване сочи, че подкрепата за демократа е 48 процента, а за републиканеца - 47 процента. Това е спад с един пункт за Обама и покачване с един пункт за Ромни в сравнение с данните от вчера.

Според анкетата 22 процента от регистрираните избиратели са заявили, че са гласували предсрочно. От тях 58 процента са подкрепили Обама, а 39 процента - Ромни.

Последвайте канала на

БТА
646 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини