Обама сгафи по време на предизборна реч

  • 27 септември 2012 07:26

  • 762
  • 0
Обама сгафи по време на предизборна реч
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият направи гаф по време на предизборна реч вчера, като погрешка каза, че иска да изнася работни места, след което се поправи и пусна шега по адрес на съперника на предстоящите избори Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на, предаде Ройтерс.

В средата на словото си пред ентусиазираната аудитория в град Кент, Охайо, Обама премина към описание на плана си за намаляване на безработицата, когато сбърка една ключова дума. "Искам да видя как изнасяме повече работни места", каза той, но бързо се усети и се поправи: "Да изнасяме повече стоки". Надвиквайки възникналия смях президентът възкликна: "Извинете, за секунда се въплътих в своя опонент".

Демократът Обама често взема на подбив републиканеца Ромни за това че е "пионер" в създаването на работни места в други страни. При 8 на сто равнище на безработицата нв САЩ двамата конкуренти се мъчат да убедят гласоподавателите, че разполагат с по-добър план за създаването на работни места и за засилване на икономиката на САЩ, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

БТА
762 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини