Мит Ромни забърка геополитически скандал

  • 26 септември 2012 11:46

  • 844
  • 0
Мит Ромни забърка геополитически скандал
©

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на се оказа в центъра на геополитически скандал, предаде Би Би Си.

Основният съперник на сегашния държавен глава Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият стана известен с острите си нападки срещу Русия. Въпреки това думите му не се потвърдиха от дела. Оказа че бившият губернатор на Мазачузетс е бил горд собственик на пакет акции на Газпром и руския интернет гигант Яндекс. Ромни е купил ценните книжа на държавния монополист през март и ги продал в началото на септември. Акциите на Яндекс били закупени през юни, но той се раздели с тях два месеца по-късно. Според британската медия Ромни е загубил от притежанието на руските ценни книжа. Той твърди, че продал акциите по политически причини.

По време на първата си кандидатска кампания за държавен глава през 2007 г. Ромни заяви, че се старае неговите финансови интереси да припокриват с политическите му възгледи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини