Американските авиокомпаниите няма да плащат за вредни емисии

  • 23 септември 2012 17:29

  • 1025
  • 2
Американските авиокомпаниите няма да плащат за вредни емисии
©

Сенатът на САЩ единодушно прие законопроект, който ще позволи на американските авиокомпании да не плащат за въглеродните си емисии при европейските полети, предаде БТА, позовавайки се на информация на Ройтерс.

По този начин се оказва натиск върху ЕС да се откаже да прилага своите правила за емисиите върху чуждестранни превозвачи, отбелязва агенцията.

От януари Европейската комисия задължава всички авиокомпании да участват в нейната схема за търговия с емисии като средство за борба с глобалното затопляне, което обаче създава опасност от търговска война.

Сенатът е одобрил въпросния законопроект миналата нощ на фона на усилията да довърши работата си, за да може да се оттегли преди изборите на 6 ноември.

По думите на сенатора републиканец Джон Тун, внесъл законодателния проект, мярката изпраща "силно послание" към ЕС, че не може да налага такси на САЩ.

Камарата на представителите вече одобри подобна мярка и би могла или да изглади различията си със сенатската версия, или да приеме законопроекта на Сената, когато Конгресът се събере на следизборна сесия, уточнява Ройтерс.

Последвайте канала на

1025 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да бе да

2012.09.25 | 19:15

1
Сомо гледайте не могат ли ! тъпи американци !

2012.09.25 | 19:15

2
Тихо, плосък.

Добави коментар

Водещи новини