Всеки път, когато Оранжевия си отвори устата – или яде, или лъже

  • 09 октомври 2024 16:28

  • 501
  • 0
Всеки път, когато Оранжевия си отвори устата – или яде, или лъже
© Getty Images/Novini.bg

Всеки път, като си отвори устата, Оранжевия Дон пуска такава тъпотия, че не знаеш да се смееш ли, да се захласваш от смях ли, или да се търкаляш по пода от смях. 

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 116

Помните: „ядат кучета и котки“… Но това далеч не е пикът на таланта му. 

И си мисли, че е политик, а не обикновен измамник, само защото има някаква маса хора, които му се връзват на глупостите. 

Но това е типично за страдащите от нарцисизъм. А и те не толкова му се връзват, колкото го приемат за лидер, понеже им легитимира расизма и омразата. Но това е друга тема. 

Кампанията на Оранжевия Дон е съсредоточена в лъжи и в оплакване, че дадени медии му правят fact checking, което му пречи да си лъже на спокойствие. 

Потенциалното му вице – Джей Ди – се разсърди и той, че са му проверили лъжите в ефир и се нацупи с думите: „Правилото да участвам беше, че няма да правите fact checking“… Това, защото го изловили в лъжа. 

Сега Тръмп обвинява Байдън, че бави помощта за пострадалите от урагана във Флорида, за да отклонява средства, които да дава на (дръж се здраво!) нелегалните имигранти. 

И се сърди, че му проверяват „твърденията“, а не го оставят да си лъже. Как иначе може да прави кампания той, ако не лъже?  

Истината, разбира се, е друга. Казвам „разбира се“, защото Оранжевия Дон – като си отвори устата – знаем, че или яде, или лъже. Та, истината е, че Тръмп е този, които „отклонява“ средства от FEMA (Федералната агенция за подкрепа при бедствия). А неговите миньони, отговорни за Project 2025, дори предвиждат спиране на парите за FEMA. 

Друга лъжа: Байдън дава само по $750 на пострадалите от урагана. Истината е, че тези пари са само първоначалното плащане за най-спешни нужди – като лекарства, храна, дрехи и бебешки храни. След това плащане, на пострадалите ще се дадат още много плащания на по няколко транша – става дума за десетки хиляди долари, които ще са за временно настаняване, за ремонти на домовете им, за храна, за ежедневни нужди и т.н. Става дума за десетки хиляди долари, а не за $750. Та, ето защо Оранжевия се сърди, когато му правят fact checking. 

Майк Джонсън – говорител на камарата на представителите (тоест, с ранг на ръководител) – умишлено НЕ допуска събиране, за да се гласува финансиране на фонд за подпомагане на пострадалите от урагана Хелън. 

Майк Джонсън заяви, че ще допусне разглеждането СЛЕД изборите. Въпреки заплахите от разрушения, които са СЕГА. 

Майк Джонсън е републиканец, правилно сте се досетили. Един от миньоните на Оранжевия Дон. 

Каква е целта? Много просто. Феновете на оранжевия осъден престъпник се информират за събитията единствено от FOX и от сайтовете за пропаганда. Там не се казва, че техният човек пречи на приемането на помощта. Там не се казва и че републиканците ОТНОВО са блокирали помощта за пострадалите. Там се казва, че правителството не прави нищо, за да помогне на хората. Точка. 

А защо няма средства? Защото републиканците са блокирали… Не! Това не им се казва. А те други медии не гледат и не четат. 

Та, целта е много проста – да се вържат ръцете на федералното правителство, за да може после да се вика по него: „Що не правите нищо бе!“ Предизборно. 

Интересен факт: сайтовете за пропаганда на путинския оранжев домашен любимец бълват в момента версии, че ураганът е „направен“ от правителството на Байдън. Правилно прочетохте. И те си имат „копейки“ или поне някакви на това умствено ниво, които вярват в ХААРП и т.н. – че правителството „прави“ урагани или влияе на изригванията на слънцето. 

Докато сме на темата с копейките и Оранжевия… можете ли да познаете от един път – защо всичките копейки в БГ искат ТОЧНО Оранжевия измамник да стане президент в САЩ? 

Журналист: Тръмп е имал 7 частни разговора с Путин, след като е напуснал Белия дом

Междувременно, друг миньон на Оранжевия престъпник, на име Раян Уолтърс се опитва да пробутва бизнеса на Тръмп. Уолтърс е завеждащ училищните програми в Оклахома и се опитва да въведе задължително закупуване на Библии за всички училища в щата. Че какво лошо, ще кажете вие. Ами това, че не говори просто за Библии, а за едни  конкретни. Т.нар. Библии на Тръмп. 

В обществената поръчка се опитва да пробута изискванията: 55 000 библии, които да са издание версия на Крал Джеймс, да съдържат Стария и Новия завет (до тук добре), да включват копие в себе си на Декларацията за независимост на САЩ, Клетвата за вярност към републиката, Американската конституция и Закона за правата, освен това и да са подвързани в кожа или подобен на кожа материал. 

Само дето номера на обувките на издателя не са написали, че да са по-конкретни. 

Представител на търговци на религиозна образователна литература Mardel Christian & Education е заявил, че разполагат с 2900 вида Библии, но нито една не отговаря на изискването на завеждащия училищните програми в Оклахома. 

Оказва се, че в САЩ има все пак ЕДНА Библия, която отговаря. Това е изданието Lee Greenwood’s God bless the USA Bible, известна с това, че е Библията, „одобрена от Тръмп“ – той дори продава подписани с неговия автограф (!!!!!!!!!) копия от нея. Това е част от бизнеса на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, това са Библиите, които продава на сайта си. Схванахте ли? 

Та, Раян Уолтърс се опитва да накара щата да сключи нагласен до най-малката подробност договор за милиони, които да отидат в джоба на Оранжевия измамник. При това с Библии… Но те и неговите последователи са толкова християни, колкото са и праведни и НЕсектанти, нали…

...

А, да… „ядат кучета и котки“… от безпомощност по време на дебата с Харис го изръси. След дебата заяви, че повече няма да участва в дебати. Що ли…? Оказа се, че от неговия щаб са го предупреждавали да НЕ подхваща темата с хаитянските имигранти и яденето на домашни любимци, защото вече е циркулирала пространството, потърсени са били властите и е била оборена като лъжа. 

Не само това, но и разпространителят се е оказал „вицето“ му Джей Ди. Питали го (Джей Ди) откъде има информация… вместо него отговорили от щаба му и казали, че бил получил имейли с такова съдържание. Проверявал ли е дали са истина тези твърдения? Не, отговорили от щаба. Защо ги е съобщил като „новина“, тогава? Няма отговор. 

Та, стана смешен скандал и предупредили Тръмп да не повдига темата, че ще се изложи, ако го направи. Той обаче – от безпомощност и злоба – с двата крака влезе БАШ в темата по време на дебата. 

Има и още много подобни… кражбата на секретни документи, мълчанието, когато путин обяви награда за застреляни американски военни в Ирак и Афганистан, присъдите му…

… и понеже изборите в САЩ наближават, ще трябва да си говорим за Оранжевия още, макар преди 4 години с удоволствие да го бях свалил от списъка си с теми… грешно мислейки си, че повече няма да влезе там. Но се оказа, че и за това беше излъгал. През 2020 г. Оранжевия излъга, че ако загуби изборите (тогава), повече няма да чуем нищо от него. Оттогава не си е затворил устата. 

Виктор Орбан: Стане ли президент Тръмп, отварям шампанското

______________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
501 0

Свързани новини

Водещи новини