Според проучване американците симпатизират повече на Харис, отколкото на Тръмп след дебата

  • 11 септември 2024 11:47

  • 366
  • 0
Според проучване американците симпатизират повече на Харис, отколкото на Тръмп след дебата
© Getty Images

Американските граждани симпатизират повече на кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. след телевизионния ѝ дебат вчера с опонента ѝ от Републиканската партия Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, показва проучване, цитирано от ДПА.

От всички респонденти 45% са изразили положително мнение за Харис, а 39% за Тръмп. Проучването е направено сред регистрирани гласоподаватели, които са гледали дебата. Допитването е било проведено от социологическа агенция за няколко американски медии, включително Си Ен Ен.

Американски и британски издания: Тръмп загуби предизборния дебат в САЩ, Харис успя да го провокира

Проучването показва, че 44% от зрителите не са били настроени положително към Харис след телевизионния дуел, а 51% от анкетираните са изразили отрицателно мнение за представянето на Тръмп. В една от всички области Тръмп води с явна преднина – 55% от респондентите смятат, че Тръмп е по-компетентен от Харис в икономическите си познания, като тя е получила 35% в областта. 

Според 82% от анкетираните телевизионният дебат няма да повлияе на вота им през ноември, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини