Американски и британски издания: Тръмп загуби предизборния дебат в САЩ, Харис успя да го провокира

  • 11 септември 2024 10:04

  • 1311
  • 3
Американски и британски издания: Тръмп загуби предизборния дебат в САЩ, Харис успя да го провокира
© Getty Images

Телевизионният предизборен дебат между вицепрезидентката на САЩ Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. и бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във Филаделфия е основна тема за западните издания.  Основната теза, която обединява пресата е, че кандидатът на Републиканската партия Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е отстъпил пред издигнатата от демократите опонентка, защото се е поддал на нападките ѝ. Организираното от Ей Би Си Нюз и излъчвано на живо от всички големи американски телевизионни новинарски мрежи събитие може да е единственото: Тръмп и Харис все още не могат да се споразумеят дали ще има поне още една такава среща.

Президентският дебат между вицепрезидента Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. и бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския започна с ръкостискане, но премина в ожесточен спор, докато кандидатите си разменяха удари за икономиката, имиграцията, абортите, националната сигурност и други теми, отбелязва в. „Уолстрийт Джърнъл“.

Никой от участниците не успя да нанесе окончателен нокаут на опонента си, смята вестник „Ню Йорк Таймс“.  Всекидневникът отбеляза, че Харис „в по-голямата си част успя да предаде ясно послание", докато Тръмп "изглеждаше ядосан и отбраняващ се“. „Харис прекара 90 минути, полагайки всички усилия да извади Тръмп от равновесие, засягайки делата срещу него, справянето му с пандемията от КОВИД-19, докато беше президент, броя на присъстващите на митингите му и чуждестранните и военните лидери, които според нея са го нарекли „позор“, посочи вестникът. Според изданието дебатът е дал възможност на избирателите да затвърдят мнението си за Харис, след като е минал едва месец, откакто беше номинирана от партията, за да я опознаят, пише БТА.

Вестник „Лос Анджелис Таймс“ обърна внимание на дебата около външната политика на САЩ, по-конкретно на кризата в Украйна.  Изданието отбеляза, че Тръмп е отказал да каже дали иска Украйна да спечели войната срещу Русия, като единствено, което няколко пъти е казал, че просто иска войната да свърши. Тръмп се оплака и от размера на парите, които САЩ са похарчили, за да помогнат на Украйна да се защити, което според него е твърде много в сравнение с това, което други европейски страни са допринесли. „Ако Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския беше президент, Путин щеше да седи в Киев в момента“, на свой ред заяви Харис. А оттам, според нея, руският президент щеше да има „поглед върху останалата част от Европа, започвайки с Полша“.

Сблъсък: Харис и Тръмп се спряха на голям брой теми в рамките на дебата помежду си

„Харис държа Тръмп в отбранителна позиция“ по време на дебата, твърди в. „Вашингтон Пост“. Същевременно бившият президент атакува Харис заради политиката на Байдън в разгорещен дебат за икономиката и външната политика. Изданието отбелязва как модераторите от телевизионния канал „Ей Би Си Нюз“ са се противопоставили на „неоснователните твърдения“ на Тръмп, че демократите подкрепят "абортите след раждане", и че в Охайо хаитянските имигранти ядат домашни любимци. Конгресменът от Републиканската партия от щата Флорида  Байрън Доналдс, цитиран от изданието, похвали представянето на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, но също така призна уменията Харис. „Това, което научихме тази вечер, е, че Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. всъщност е доста добра в убождането на хората“, каза той.

„Ю Ес Ей Тудей“ припомня как Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е победил настоящия президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на предишните дебати, но сега републиканецът се изправя срещу новия си опонент от Демократическата партия: Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти.. Според изданието Харис често е успявала да провокира Тръмп, което го е карало да дава „отбранителни, гневни и разсеяни отговори“, като вицепрезидентката е имала надмощие през по-голямата част от събитието.

Подкрепящият Републиканската партия в. „Ню Йорк Пост“ отбелязва, че Тръмп е  започнал силно, но бързо е позволил на Харис и модераторите да го превърнат „мърморещ кандидат“. „Той се хвана на въдицата на модераторите по въпроса за загубените избори през 2020 г., и звучеше като кандидат, който все още гледа към миналото. Той знаеше кои са печелившите теми за него – инфлацията, рекордната нелегална имиграция, престъпността. Но така и не успя да формулира последователно послание по нито една от тези теми“, отбелязва изданието.

На свой ред изданието „Хил“ отбелязва, че вътрешният кръг на Тръмп обвинява модераторите на дебата от „Ей Би Си Нюз“, че са заели страната на Харис. „Странно как модераторите „проверяваха фактите“ единствено на Тръмп и позволяваха на Камала да лъже без прекъсване. Фалшивите новини са враг на хората“, каза Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския младши, най-големият син на бившия президент. „Този ​​дебат беше трима срещу един – модераторите явно залагаха за Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти.“, написа бившия конгресмен Тълси Габард на профила си в „Екс“. А след дебата сенатор Марко Рубио нарече представянето на домакините „срам за журналистиката“.

Проучване сред избирателите показва равни шансове за Камала Харис и Доналд Тръмп

Дебатът привлече вниманието и на британската преса от другата страна на Атлантическия океан.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. изложиха контрастни визии за бъдещето на Съединените щати, докато искаха да повлияят на нерешилите за кого да гласуват избиратели по време на първия си и вероятно единствен дебат от президентската кампания, отбелязва вестник „Таймс“. Изданието отчита как Харис на няколко пъти заяви, че нейният опонент е станал за смях на световната сцена. На свой ред Тръмп заяви, че Харис не е постигнала нищо забележително през почти четирите си години като вицепрезидент. Британското издание припомня, че след като проучванията дават близки резултати на двамата кандидати, дебатът може да бъде от решаващо значение за шансовете и на двамата за победа на вота на 5 ноември.

Огненият президентски дебат между Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. нарисува картината на един огорчен бивш президент, който иска да се върне към своята епоха, и един изпълнен с надежда вицепрезидент, отчаяно борещ се за различно бъдеще, твърди вестник „Индипендънт“. Според изданието на настоящите дебати Тръмп се е оказал неподготвен, като на няколко пъти е накарал Харис да се засмее и да завърти очи.

Кореспондентите на в. „Телеграф“, присъствали на дебата във Филаделфия, са разделени кой е победител. Така според Тони Дайвър „е трудно е да се коронова Харис за победител в политически дебат, в който тя каза толкова малко за собствената си платформа“. Същевременно той признава, че нейната агресивна стратегия  все пак е спечелила дебата, защото успява да провокира Тръмп. Неговият колега Тим Стенли е на мнение, че все пак Тръмп е победил, макар и с малка разлика. „Той беше луд, а тя нетърпима“, заключва журналистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1311 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ne

2024.09.11 | 11:19

3
palna glupost koia e tazi negarka haris viceto na nai propadnaliat prezident na amerika baidan.

2024.09.11 | 11:03

2
ЗАЩО ВСИЧКИ СТЕ ТЪПИ?!?!?! НАИСТИНА НЕ РАЗБИРАМ ЧОВЕШКАТА ПРОСТОТИЯ НЯМА ГРАНИЦИ

2024.09.11 | 10:44

1
Олигофрена винаги е бил прозз, със двойно з.

Добави коментар

Водещи новини