САЩ призоваха гражданите си да не пътуват до Бангладеш заради продължаващите "граждански вълнения"

  • 21 юли 2024 07:21

  • 424
  • 1
САЩ призоваха гражданите си да не пътуват до Бангладеш заради продължаващите "граждански вълнения"
© gettyimages

Американският Държавен департамент призова гражданите на САЩ да не пътуват до Бангладеш заради продължаващите "граждански вълнения", предаде Ройтерс. Дипломатическото ведомство също така посочи, че всички американски държавни служители в Бангладеш, които нямат спешни задължения, могат да напуснат страната. 

Бангладеш тази седмица бе обхванат от масови протести на студенти, които настояват за отмяна на квотите за работа в държавната администрация. Трийсет процента от местата в този сектор биват предоставяни на роднини на борците за свобода във Войната за независимост от Пакистан през 1971 г. Същевременно равнището на безработица сред младите хора е много високо. В страната с население от около 170 млн. души има близо 32 милиона младежи, които не учат и не работят.

Полицията в Бангладеш стреля и използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Студентските протести бързо прераснаха в сблъсъци с полицията, при които бяха убити десетки хора. Правителството изпрати военни части в помощ на силите на реда, а в някои райони на страната бяха въведени мерки като комендантски час, ограничаване на мобилните комуникации, забрана за публични събирания и др. 

САЩ и Канада призоваха властите в Бангладеш да зачитат правото на мирни протести.

Последвайте канала на

Калина Христова
424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.21 | 09:23

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини