Белият дом предупреди Иран да не се меси в протестите в САЩ, свързани с Газа

  • 10 юли 2024 09:21

  • 318
  • 3
Белият дом предупреди Иран да не се меси в протестите в САЩ, свързани с Газа
© pixabay

Белият дом обвини вчера Иран, че се опитва да се възползва от протестите в САЩ, свързани с конфликта в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2525

След като висш американски представител в сферата на разузнаването каза, че Иран се опитва да посее разногласия в американското общество, Белият дом заяви, че поведението на Техеран е неприемливо.

Според ръководителката на американското национално разузнаване Аврил Хейнс лица, свързани с иранското правителство, са се представяли за активисти в онлайн пространството, насърчавали са протести, свързани с конфликта в Газа, и са предоставяли финансова подкрепа на демонстранти.

"Американци с различни политически убеждения добросъвестно изразяват възгледите си по отношение на конфликта в Газа. Свободата на мирно изразяване на различни възгледи е ключова за нашата демокрация", каза на брифинг говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер, пише БТА.

Удар по училище в Газа, има загинали

"В същото време американското правителство има задължението да предупреди американците за зловредните чуждестранни влияния. . .Ще продължим да изобличаваме опитите за подкопаване на нашата демокрация", каза още Жан-Пиер.

Засега няма коментар от Техеран по този въпрос, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
318 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.10 | 14:42

3
Защо само вие ли ще се месите?

2024.07.10 | 14:34

2
Момчета, има лекарство, което ви позволява да удължите младостта. Cлед седмица на приемане: ерекцията е супер, енергията е 2 пъти повече, започна да отслабва и като цяло се чувства млада. Съветвам всички да опитат, защото животът е сам--> da.gd/wirex
иран

2024.07.10 | 11:19

1
иран да се меси в сащ. това шега ли е или на янките вече всеки може да им се меси от другия край на света????

Добави коментар

Водещи новини