Новият премиер на Хаити е изписан от болницата след пристъп на астма

  • 10 юни 2024 09:49

  • 179
  • 0
Новият премиер на Хаити е изписан от болницата след пристъп на астма
© gettyimages

Новият премиер на Хаити Гари Конил е изписан от болницата, след като беше приет предишния ден заради проблеми с дишането, съобщи Франс прес, позовавайки се на двама правителствени източници. Според тях неговото състояние е стабилно. 

Гари Конил беше настанен в болница в събота след „пристъп на астма“, съобщи пред АФП правителствени източник.

„След седмица усилена дейност Конил имаше леко неразположение“ в събота следобед и „влезе в болница за лечение“, съобщи по-късно същия ден в социалните мрежи отделът за комуникации на правителството. 

Миналата седмица 58-годишният Гари Конил беше определен за премиер на Хаити от преходния президентски съвет на страната, след като през март неговият предшественик Ариел Анри подаде оставка на  фона на скока на насилието, извършвано от престъпни банди. 

Лекар по професия, политикът вече е заставал начело на правителството на Хаити за шест месеца между 2011 и 2012 година, а доскоро беше регионален директор на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ), пише БТА.

Новият премиер на Хаити беше приет в болница

Преди да постъпи в болницата, Конил посети международното летище в столицата Порт о Пренс, хвалейки усилията на силите за сигурност да позволят подновяването на полетите след три месеца прекъсване заради насилието. 

Порт о Пренс е 80% в ръцете на престъпни банди. Населението е изправено пред сериозна хуманитарна криза, съпроводена от недостиг на храна, лекарства и други основни продукти.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини