Почина най-възрастната стюардеса

  • 30 май 2024 07:20

  • 4078
  • 0
Почина най-възрастната стюардеса
© Twitter/X

Бети Неш - най-възрастната стюардеса в света, почина на 88 години. Тя има близо 70 години трудов стаж и е работила в една и съща компания до края на живота си. 

Според  Асоциацията на професионалните стюардеси  Бети Неш  започва кариерата си  през 1957 г. в авиокомпания  "Истърн", която през 1990 година  е закупена от "Американ Еърлайнс". В същата авиокомпания тя остава на работа до смъртта си. Неотдавна е диагностицирана с рак на гърдата. 

В книгата на рекордите на  Гинес е записано, че Бети Неш е родена на 31 декември 1935 г.  За първи път се качва на самолет на 16 години и казва, че в момента, когато вижда екипажа, решава, че иска да работи точно това.

На 125 години почина най-възрастната жена в Иран

На 21 години, когато стъпва на самолет вече като бордна домакиня, президент на САЩ е  Дуайт Айзенхауер, а полетите между Ню Йорк и  Вашингтон струват 12 долара. "Стюардесите" сервират омари в чинии и раздават цигари на борда . 

През януари 2022 г. цените на самолетните билети са доста по-различни, менюто също, а Бети Неш вече има 64 години стаж зад гърба си, с които влиза в книгата на рекордите на Гинес като стюардесата с най-продължителен стаж в света. Тогава тя надминава  предишния  рекорд  с една година.

От Гинес потвърждават днес, че все още  нейният рекорд не е подобрен, предава БНР.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
4078 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини