Мощно торнадо взе 14 жертви в САЩ

  • 27 май 2024 09:17

  • 306
  • 1
Мощно торнадо взе 14 жертви в САЩ
© Getty Images

Мощно торнадо уби най-малко 14 души в южната част на САЩ. Стихията удари в нощта срещу неделя, 26 май, Тексас, Оклахома и Арканзас, предаде Ройтерс, цитирани от БТВ.

В ход са аварийно-спасителни работи за оцелели под отломките на разрушени сгради.

Повече от 500 домакинства са останали без електричество в Тексас, Мисури, Оклахома, Канзас, Тенеси и Арканзас. Прекъснати са електропроводи от паднали дървета, а в някои райони са регистрирани внезапни наводнения.

Десетки шофьори са изоставили автомобилите си на магистралата и са избягали до близък паркинг за камиони, за да потърсят подслон, когато ураганът е ударил в северен Тексас, съобщи губернаторът - Грег Абът, на пресконференция.

Бурите в САЩ започнаха в събота вечерта и причиниха големи щети и поне два смъртни случая в някои части на щата Оклахома. В неделя бурите се преместиха на североизток и предизвикаха още по-екстремни метеорологични условия в централната част на САЩ.

Торнадо преобърна камиони в Тексас

Метеорологичната служба предупреди за допълнителни бури, които ще преминат през долините на Охайо и Тенеси и ще донесат смесица от разрушителни ветрове, големи градушки и повече торнада, както и силни проливни дъждове, способни да предизвикат внезапни наводнения.

Правителствените синоптици определиха за потенциално „извънреден“ сезон на ураганите в Атлантическия океан през тази година, като според тях той започва на 1 юни.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
306 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 10:23

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини