След нови показания от свидетел: Делото срещу Тръмп все така не се развива в негов интерес

  • 26 април 2024 10:29

  • 624
  • 1
След нови показания от свидетел: Делото срещу Тръмп все така не се развива в негов интерес
© Getty Images (архив)

Докато Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се кандидатира за президент през 2016 г., неговият стар приятел Дейвид Пекър, издател на „Нешънъл енкуайърър“, е събирал истории, които са можели да навредят на кандидатурата му, и е плащал десетки хиляди долари, за да ги скрие от обществеността, предаде Асошиейтед прес.

Но когато се стигнало до уличаващите твърдения на порноактрисата Сторми Даниълс,  дългогодишният издател на таблоида каза, че е тропнал с крак.

„Няма да плащам за тази история“, заявил той в разговор с бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен.

Пекър разказа това в показанията си по делото за парите, плащани на порноактрисата Сторми Даниълс. На него той обясни пред съдебните заседатели своята версия за схемата за прикриване на новини, вредящи на кандидатурата на Тръмп. Според прокурорите тя се равнява на намеса в предизборната надпревара в САЩ през 2016 г. По времето, когато се появява Даниълс, Пекър вече е бил на загуба от 180 000 долара по други истории, свързани с Тръмп.

Тръмп за процеса срещу него: Това е безобразие!

Показанията на Пекър бяха решаващ елемент за твърденията на обвинението, че партньорството им е било начин за незаконно влияние върху президентските избори през 2016 г., отбелязва Асошиейтед прес. Адвокатите на Тръмп също подложиха Пекър на кръстосан разпит, опитвайки се да покажат, че твърденията му са се променили с времето.

В същото време Върховният съд на САЩ изслушва аргументи за това дали Тръмп трябва да бъде освободен от наказателно преследване във връзка с опитите си да отмени загубата си на изборите през 2020 г. от Джо Байдън. Върховните съдии изглеждат склонни да отхвърлят твърденията му, че се ползва с пълен имунитет, но в същото време изглежда много възможно процесът да бъде отложен след изборите през ноември, посочва БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
624 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:00

1
❤️ Г­о­­­р­е­­­щ­и­­­ ­­м­­о­­­м­­­и­­ч­е­­т­а­­­ ­­­в­и­­­ ­о­­ч­­­а­­к­­в­­а­­т ­-­­­ X­­1­­8­.­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини