Една от съдебните заседателки по делото срещу Тръмп се оттегли, почувствала се застрашена

  • 18 април 2024 18:59

  • 1328
  • 3
Една от съдебните заседателки по делото срещу Тръмп се оттегли, почувствала се застрашена
© Gettyimages

Съдебна заседателка беше освободена от наказателния процес срещу Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, след като казала, че се е почувствала застрашена, тъй като е била публично разпозната, съобщи съдията по делото, цитиран от БТА.

Обръщайки се към съда, съдебната заседателка заявила, че семейството, приятелите и колегите ѝ са се свързвали с нея, след като ѝ казали, че са разпознали от публикации в пресата, че е член на съдебното жури.

"Не вярвам на този етап, че мога да бъда честна и безпристрастна и, че няма  да позволя на външни влияния да повлияят на взетите от мен решения в съдебната зала", каза жената, която беше една от седемте избрани съдебни заседатели по-рано тази седмица.

Тръмп за процеса срещу него: Това е безобразие!

Сега остават шестима съдебни заседатели, след като съдия Хуан Мерчан я освободи.

Решението на съдията насочи вниманието към изключителния натиск около първия наказателен процес в историята срещу американски президент, отбелязва Ройтерс.

Тръмп разкритикува свидетелите, съдебните служители, замесени по делото и техните роднини, което накара Мерчан да му наложи частична забрана (да оповестява информация).

Прокурор Кростофър Конрой каза, че Тръмп е нарушил забраната с последните си публикации за бившия си адвокат и потенциален свидетел на обвинението Майкъл Коен в публикация от 17 април, в която се казва, че либерални активисти под прикритие са лъгали съдията, за да се опитат да влязат в журито.

Тръмп, който е кандидат за президент от Републиканската партия на изборите през 2024 г. е спорна фигура в американската политика и много от търсените хора за участие като съдебни заседатели са казали, че не биха могли да оценят неговата вина или невинност.

Адвокатите днес ще продължат да търсят съдебни заседатели, които да решат съдбата на Тръмп в процеса, който се провежда само месеци преди предстоящата му изборна надпревара с президента демократ Джо Байдън.

Съдът има задача да намери жител на Ню Йорк, който ще отсъжда безпристрастно за деянията на републиканския кандидат-президент в силно демократичния Манхатън, където бизнесменът, превърнал се в политик, изгради името си като магнат в областта на недвижимите имоти преди десетилетия.

Тръмп пледира невинен по 34-те обвинения за предполагаемо фалшифициране на финансови документи, с които е прикрил плащания за мълчание на порноактрисата  Сторми Даниълс.

Делото за платените пари започна в понеделник. Избраните съдебни заседатели включват медицинска сестра, софтуерен инженер и двама корпоративни адвокати. 

Исторически съдебен процес в САЩ: започва наказателното производство срещу Тръмп

Съдията каза, че самоличността на 12-те съдебни заседатели и шестимата им заместници ще останат тайни, освен за Тръмп, адвокатите му и прокурорите.

Встъпителните пледоарии могат да се проведат в понеделник, ако съдебното жури бъде попълнено тази седмица.

Осъдителна присъда няма да спре Тръмп от евентуален втори мандат, но половината независими гласоподаватели и един от всеки четирима републиканци казаха, че няма да гласуват за него, ако той бъде осъден, става ясно от проучване на общественото мнение на Ройтерс/Ипсос, което приключи на 8 април.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1328 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баба гицка

2024.04.18 | 19:44

2
тръмп е зло за света - това е антихриста, трябва да бъде осъден
Gonzo

2024.04.18 | 21:59

3
Пий си хапчетата, бабо.

2024.04.18 | 19:21

1
ТРЪМП ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН

Добави коментар

Водещи новини