Срив в работата на спешния телефон в САЩ - 911

  • 18 април 2024 13:46

  • 175
  • 0
Срив в работата на спешния телефон в САЩ - 911
© Freepik

Срив в работата на спешния телефон 911 засегна най-малко четири американски щата. Проблемът, обхванал предишната вечер цяла Южна Дакота и части от Небраска, Невада и Тексас, е бил отстранен, но служителите не уточниха причините, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предупреди за повишен риск от кибератаки срещу системата за спешна помощ. Няколко кибератаки вече доведоха до нейния срив, като един от тях, през 2017 г. парализира центровете ѝ в повече от десет щата.

Отделът за обществена сигурност в Южна Дакота, полицията в Лас Вегас, властите в град Дъглас в Небраска и в град Дел Рио в Тексас съобщиха снощи за проблеми в системата 911. Полицията в Дел Рио обясни, че сривът е предизвикан от проблем с местен мобилен оператор, а не от самата служба.

100 обаждания на тел. 112 са регистрирани от телефона на кирковчанин

По-късно полицията в Лас Вегас съобщи, че телефонът за спешни обаждания там отново работи, като на всички, потърсили съдействие в този период, е оказана помощ.

Властите помолиха хората да не се обаждат пробно на 911. Службата за спешна медицинска помощ към министерството на транспорта на САЩ, където се помещава националната програма 911, както Федералната комисия по комуникациите не отговори на молбите за коментар.

В края на февруари в САЩ се сринаха системите за безжична комуникация. Тогава номерът 911 стана недостъпен за абонатите на няколко големи телеком оператори, като AT&T.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини