Тръмп: Еврейските гласоподаватели, които подкрепят Байдън, "трябва да си прегледат главата"

  • 11 април 2024 11:31

  • 373
  • 1
Тръмп: Еврейските гласоподаватели, които подкрепят Байдън, "трябва да си прегледат главата"
© Getty images

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския снощи разкритикува еврейските гласоподаватели, които подкрепят президента на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в и определи предстоящите избори като референдум за силата на християнството в САЩ, предаде Асошиейтед прес. Агенцията определи изказването му като част от опитите на бившия президент да се хареса на консервативните евангелисти, които са важен елемент от политическата му база.

В реч в Атланта преди предизборно събитие за набиране на средства кандидатът на републиканците за президентските избори през ноември поднови критиките си към реакцията на Байдън на войната между Израел и "Хамас" и подкрепата от страна на неговата администрация за правата на ЛГБТК американците, включително транссексуалните хора.

"Байдън напълно е изгубил контрол над израелската ситуация", заяви Тръмп, чиято победа през 2016 г., се дължеше в голяма степен на подкрепата на консервативни християни от бялата раса. "Всеки евреин, който гласува за демократите или гласува за Байдън, трябва да си прегледа главата", добави той.

Според Тръмп Байдън "напълно е изоставил Израел", пише БТА.

Тръмп каза, че според него всеки щат трябва сам да решава дали да забрани абортите

Коментарите на Тръмп идват след като миналата седмица Байдън предупреди израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, че бъдещата подкрепа на САЩ за войната на Израел в Газа зависи от бързото прилагане на нови стъпки за защита на цивилните и хуманитарните работници, посочва АП.

Конфликтът в Газа постави Байдън в неудобна позиция между консерваторите - както християни, така и евреи - които искат твърда подкрепа за правителството на Нетаняху, и прогресивните американци. Въпросът е важен за консервативните християни, които смятат държавата Израел за съвременна проява на богоизбрания народ - израилтяните от Стария завет в християнската Библия.

Лявото крило на партията на Байдън обаче е доминирано от прогресивни американци, разгневени от ответните действия на Израел в Газа, довели до смъртта на хиляди палестинци. По време на предизборните си прояви напоследък президентът многократно бе посрещан от протестиращи, а активисти организираха кампании за гласуване срещу Байдън на редица от първичните избори на демократите.

Представител на кампанията на Байдън отговори на коментарите на Тръмп. "Американците от еврейски произход нямат нужда да бъдат поучавани или заплашвани от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския", заяви говорителят на Байдън Джеймс Сингър. "Тръмп прави точно това - използва разделението и омразата като политически оръжия, стремейки се към властта. Гласоподавателите от всички слоеве на обществото ще отхвърлят отново хаоса, насилието и откачените му заплахи през ноември", добави той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:43

1
❤️ Г­­­о­­р­­е­­­щ­­­и­ ­­м­о­­­м­­­и­­ч­е­­т­­а­ ­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­а­к­­­в­а­т ­­-­­ X­­­1­­8­.­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини