Кипър ще получи помощ от САЩ в борбата с прането на пари

  • 26 март 2024 16:36

  • 959
  • 1
Кипър ще получи помощ от САЩ в борбата с прането на пари
©

САЩ и Република Кипър ще засилят сътрудничеството си за подобряване на способностите на Кипър за противодействие и преследване на незаконни финансови операции, заявиха днес двете правителства, предаде Ройтерс, цитирани от БТА

Кипър отдавна има нежелана репутация на канал за незаконни парични потоци, въпреки че властите значително затегнаха надзора и затвориха вратичките през последното десетилетие, отбелязва агенцията.

ФБР и кипърската полиция ще подпишат през следващите дни споразумение, което формализира сътрудничеството между правосъдните органи на двете страни, както и сътрудничеството с ключови партньори в правоприлагащите органи на острова.

Министерството на правосъдието на САЩ и ФБР, с подкрепата на Бюрото за международни въпроси, свързани с наркотиците и правоприлагането (INL) на Държавния департамент на САЩ и американското посолство в Никозия, ще си сътрудничат с кипърските власти.

Европа започва усилена борба с изпирането на пари. Ще се бори с тероризма докрай

Миналата година президентът на Кипър Никос Христодулидес покани служители на ФБР и американското Министерство на правосъдието да помогнат при разследването на твърдения, че кипърските доставчици на финансови услуги са помогнали на руски олигарси да заобиколят международните санкции, припомня Асошиейтед прес.

Въпреки че Кипър настоява, че е спазвал международните санкции, наложени на Русия след нейното нахлуване в Украйна през 2022 г., САЩ са набелязали няколко базирани в Кипър компании, адвокати и счетоводители за предполагаемо подпомагане при избягване на санкциите.

Последвайте канала на

Калина Христова
959 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 19:07

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини