Йоко Оно протестира срещу добива на шистов газ в Ню Йорк

  • 27 август 2012 09:46

  • 838
  • 0
Йоко Оно протестира срещу добива на шистов газ в Ню Йорк
©

Вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно и неговият син Шон ще оглавят протест на знаменитости срещу добива на шистов газ в Ню Йорк.

Проявата е предвидена за 29 август и е насочена срещу хидравличния фракинг. Според екоактивистите този метод използва опасни химикали и може да зарази подводните сладководни източници. Йоко и Шон създадоха през месец юли коалиция на знаменитости срещу този метод на добиване – Аrtists Against Fracking, съобщи БТА.

Протестиращите ще трябва да убедят губернатора на щата Ню Йорк Марио Куомо да забрани тази практика. На инициативата на роднините на Ленън симпатизират звезди от калибъра на Лейди ГагаЛейди Гага Стефани Джоан Анджелина Джерманота Лейди Гага (Lady Gaga) е американска певица, родена в Ню Йорк, в, Пол Маккартни, Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една, Марк Ръфало и Джулиан Мур.

В сряда Йоко Оно и Шон Ленън официално ще лансират сдружението си, което има за цел да оказва натиск върху официалните власти за недопускане на фракинга в щата Ню Йорк. Брад Гил, изпълнителен директор на Независимата петролна и газова асоциация на Ню Йорк, призова Марио Куомо да се уповава на науката при взимането на отговорни решения, а не на медиите.

Пред "Ню Йорк таймс" той заяви: "Народът избра Куомо за губернатор, а не знаменитостите. Така че той трябва да се отчита пред него, а не пред тях!".

Последвайте канала на

838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини