Байдън и Нетаняху обсъдиха обстановката в Рафах и помощта за Газа

  • 18 март 2024 21:04

  • 295
  • 2
Байдън и Нетаняху обсъдиха обстановката в Рафах и помощта за Газа
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в днес разговаря с израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и двамата обсъдиха обстановката в Рафах и усилията за увеличаване на помощите за Газа, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Двамата лидери разговаряха по телефона за първи път от 15 февруари на фона на силното напрежение между Израел и най-непоколебимия му съюзник, предизвикано от начина, по който Нетаняху ръководи войната в Газа след смъртоносната атака на "Хамас" в Израел от 7 октомври, отбелязва агенцията.

"Президентът Байдън разговаря с премиера на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, с когото обсъдиха последния развой на събитията в Израел и Газа, включително обстановката в Рафах и усилията за увеличаване на хуманитарната помощ за Газа", каза Белият дом.

В реч в четвъртък лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, който отдавна подкрепя Израел и е най-високопоставеният официален представител на избрана позиция, призова за нови избори в Израел и каза, че Нетаняху е препятствие за мира.

Лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ с остро изказване срещу Нетаняху

На следващия ден Байдън похвали речта му и каза, че Шумър е изразил опасенията на мнозина американци.

Вчера Нетаняху реагира остро в интервю за Си Ен Ен, като нарече речта на Шумър "напълно неуместна".

На вчерашна среща на израелския кабинет Нетаняху също така потвърди, че израелските сили ще напреднат в град Рафах, който е последното относително безопасно място в малкия, пренаселен анклав Газа. Той направи това въпреки международния натиск срещу Израел да избягва по-нататъшни цивилни жертви, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
295 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.18 | 22:02

2
Байдън защо не отиде да посети Газа след като го е грижа? Други си в Киев и бизнеса.

2024.03.18 | 21:59

1
Ах Деа дъртите лисици как се правят на хуманни

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини