Хилари Клинтън поискала от Обама да бъде ликвидиран Осама

  • 22 август 2012 06:44

  • 486
  • 0
Хилари Клинтън поискала от Обама да бъде ликвидиран Осама
©

Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият нееднократно се е съмнявал в целесъобразността на провеждането на спецоперация срещу бившия лидер на терористичната мрежа „Ал Кайда” Осама бин Ладен, опасявайки се от неин неуспех.

Но да даде заповед за ликвидирането на „терористи номер едно” Обама е бил убеден от държавния секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Това твърдение се съдържа в пусната от днес в продажба в САЩ книга „На втори план: неувереният президент и съветниците, взимащи решения вместо него”, написана от американския репортер Ричард Минитър, специализирал журналистически разследвания, предаде ИТАР-ТАСС.

В произведението си авторът се позовава на източници от командването на Въоръжените сили на САЩ, и по-конкретно от Обединеното командване на специалните операции. Минитър, работил за „Уолстрийт джърнъл”, „Вашингтон таймс” и британския „Сънди Таймс”, пише, че Обама се е опасявал операцията на спецчастите да не се провали и тогава обществото ще обвини него за това. във връзка с това той на три пъти е отменял провеждането й – през януари, февруари и март 2011 г. за това той е бил убеден от дългогодишния си съветник и доверено лице Валери Джарет.

Но държавният секретар Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 на срещи с него е настоявала за провеждането на военната операция. „Тя е знаела, че съпругът й, президента бил Клинтън, в политически план плати голяма цена за това, че не успа да спре бин Ладен преди атентатите от 11 септември. Клинтън е била уверена, че ако Обама не се възползва от възможността да унищожи терориста, това ще се отрази негативно на целия му президентски мандат”, пише в книгата.

Последвайте канала на

Novini.bg
486 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини