Антъни Блинкън е в Израел в търсене на трайно решение на конфликта

  • 09 януари 2024 06:48

  • 735
  • 2
Антъни Блинкън е в Израел в търсене на трайно решение на конфликта
© Gettyimages

Войната в Близкия изток - американският държавен секретар Антъни Блинкън пристигна в Израел. Днес той ще разговаря с президента Ицках Херцог, с премиера Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и и с колега си Израел Кац.

Целта е да се прекрати войната, както и да се намери трайно решение на конфликта в региона. Блинкен ще запознае израелските лидери с мненията и аргументите на държавите, които посети при четвъртата си обиколка в Близкия изток. Преди Израел, той беше в Йордания, Катар, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия.

Разговорите се очакват да бъдат сложни, особено след ликвидирането на лидери на Хамас и Хизбула, коментират анализатори.

Блинкън се срещна с президента на ОАЕ по време на посещението си в страната

Междувременно, израелската армия показа най-голямата открита до момента фабрика на Хамас за производство на оръжие. Става дума за комплекс от тунели и цехове, в които са се изготвяли ракети с далечен обсег. Боеприпасите са произведени с материали, предназначени за гражданска употреба, твърди Тел Авив.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
735 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.09 | 07:14

2
Трайно решение - ХАМАС ИЗЧЕЗВА!
Емѝ...

2024.01.09 | 06:54

1
Слава на Америки ✌️ Слава на миротворците и демократите в борбата срещу рашизма ✌️

Добави коментар

Водещи новини