Ясна е причината за смъртта на Матю Пери

  • 16 декември 2023 08:06

  • 6932
  • 7
Ясна е причината за смъртта на Матю Пери
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Матю Пери е починал от острия ефект на анестетика кетамин. Това става ясно от резултатите на аутопсията на 54-годишния актьор от сериала „Приятели“, съобщи АП.

В доклада на Окръжният отдел за медицинска експертиза на Лос Анджелис се посочва, че Пери се е удавил в „отопляемия край на басейна“, но това е второстепенен фактор за смъртта му на 28 октомври.

Близки на Пери са разказали на следователите, че той е бил подложен на терапия с вливане на кетамин - експериментално лечение, използвано за лечение на депресия и тревожност. Но съдебният лекар заяви, че нивата на кетамин в организма на Пери са били в диапазона, използван за обща анестезия по време на операция, и че последното му лечение преди 1,5 седмици не обяснява тези нива.

Лекарството обикновено се метаболизира за няколко часа, предава БТВ.

В доклада се посочва, че коронарната болест и бупренорфинът, който се използва за лечение на опиоидни разстройства, също са допринесли за това.

Откритото количество кетамин „би било достатъчно, за да го накара да изгуби съзнание и  способността си да се държи над водата“, казва д-р Андрю Столбах, медицински токсиколог от Johns Hopkins Medicine, който прегледал доклада от аутопсията по искане на АП.

Какво ще се случи с наследството на Матю Пери, който печелеше по 20 млн. долара годишно?

„Използването на успокоителни лекарства в басейн или гореща вана, особено когато сте сами, е изключително рисковано и, за съжаление, в случая е фатално“, каза Столбах, който отбеляза, че и кетаминът, и бупренорфинът могат да се използват безопасно.

Пери бе намерен мъртъв в джакузито си в дома си в Лос Анджелис. Следователите извършиха аутопсията на следващия ден.

Какво е кетамин?

Кетаминът е мощен анестетик, одобрен от здравните регулатори на САЩ за използване по време на операция, но през последното десетилетие се наложи като експериментално средство за лечение на редица психиатрични и трудно лечими състояния, включително депресия, тревожност и хронична болка.

Макар и да не е одобрен от регулаторните органи, лекарите са свободни да предписват лекарства за тези алтернативни употреби, ако смятат, че пациентите им биха могли да се възползват от тях.

Погребаха Матю Пери

Така стотици клиники в САЩ предлагат вливания на кетамин и други препарати за различни здравословни състояния.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6932 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Николай Ралчев Тутракан

2023.12.16 | 16:02

7
Николай Петков Ралчев се казвам( Битият арестант, Гей от гр.Тутракан7600) и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5,до старото пазарче.Аз съм умствено изостанал , потомствен Гей на 49 години и си търся млад Гей ,който да ме задоволява и да се ожени за мен, защото все пак аз съм жената в гей-връзките и да си осиновим дете. Плащам щедро в евро,аз имам пари.Имам и жълта книжка и всички от града знаят, че аз съм луд доказан психопат.

2023.12.16 | 13:27

6
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
така е

2023.12.16 | 10:32

5
Говед ата доброволно се набодаха с отровата ..
гошо

2023.12.16 | 09:41

4
Наркоманите мрат.

2023.12.16 | 09:18

3
От вaкзините е, що нapод зaмина

2023.12.16 | 08:55

2
Егати интереса с този Пери голям праз

2023.12.16 | 08:52

1
Да, отдавна разбрахме, че е глътнал приспивателно.

Добави коментар

Водещи новини