Лидери на мюсюлманската общност в САЩ няма да подкрепят Джо Байдън на президентските избори догодина, ако не бъде спрян огъня в Газа

  • 31 октомври 2023 22:36

  • 2137
  • 4
Лидери на мюсюлманската общност в САЩ няма да подкрепят Джо Байдън на президентските избори догодина, ако не бъде спрян огъня в Газа
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американски мюсюлмани и някои активисти на Демократическата партия завиха, че ще призоват милиони гласоподаватели, изповядващи исляма, да не отпускат дарения за президентската кампания на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в догодина, както и да не гласуват за преизбирането му, ако той не предприеме незабавни действия за спиране на огъня в Газа, съобщава БТА. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2664

Националният демократичен съвет на мюсюлманите, в който членуват лидери на Демократическата партия от силно оспорвани щати като Мичиган, Охайо и Пенсилвания, призова Байдън да използва влиянието си върху Израел за обявяването на примирие. Те поставиха и срок на американския президент да изпълни искането им днес до 17:00 ч. по Гринуич.  Въпросните щати могат да се окажат решаващи за резултатите от президентския вот догодина, отбелязва АП. 

Мюсюлманските лидери разпространиха отворено писмо със заглавие "Ултиматум за спиране на огъня 2023", в което се заричат да мобилизират избиратели, изповядващи исляма, "да не подкрепят и да не дават гласа си за нито един кандидат, който подкрепя израелската офанзива срещу палестинския народ". "Безусловната подкрепа на Вашето правителство, която включва финансиране и предоставяне на оръжия, изигра значителна роля за поддържане на насилието, водещо до цивилни жертви. Това подри доверието на гласоподавателите, които преди Ви вярваха", се казва в писмото. 

Хиляди жители на Газа нахлуха в центрове за помощи, разграбвайки брашното и други основни продукти

Израелският премиер Бенямин Нетаняху вчера заяви, че няма да се съгласи на прекратяване на атаките срещу Газа. 

Джон Кърби, говорител по въпросите на националната сигурност, каза, че "единственият печеливш" от подобен ход в момента би била групировката "Хамас".  

Басим Елкара, изпълнителен директор на Съвета за американско-ислямски отношения (САИО) в Сакраменто, заяви, че гласовете на мюсюлманите могат да бъдат от решаващо значение за кандидатурата на Байдън за втори президентски мандат. Елкара отбеляза, че през 2020 г. 16-те електорални гласа от Мичиган в подкрепа на Байдън са надделели с малка разлика от едва 2,6 %. 

 Джейлани Хюсеин, изпълнителен директор на САИО в Минесота, допълни, че около 70% от американците мюсюлмани са подкрепили Байдън през 2020 г.

Въпреки че се самоопределя като ционистки президент, Байдън назначи на политически постове повече американци от арабски произход, изповядващи исляма, от който и да било друг американски държавен глава досега, отбеляза АП. Байдън назначи и първите двама федерални съдии мюсюлмани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2137 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.01 | 08:21

4
Да подкрепят Путин и да палят за Масква.
Емѝ...

2023.11.01 | 01:35

2
Терористи какво като няма да подкрепите Байдън след като цялото ЛГБТ обществото сме с него?
Жони

2023.11.01 | 02:08

3
Крайно време е педофилът Байдън и вие ЛГБТ обществото да вървите в ада чакат ви там с нетърпеие

2023.11.01 | 01:19

1
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини