САЩ приветстват действия, допринасящи за мира и стабилността в Южен Кавказ

  • 24 октомври 2023 13:49

  • 702
  • 0
САЩ приветстват действия, допринасящи за мира и стабилността в Южен Кавказ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

САЩ приветстват всички добронамерени ангажименти, които допринасят за мира и стабилността на хората в Южен Кавказ, независимо от това къде се провеждат тези разговори и кой е техен домакин, заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър, цитиран от арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС.

"По отношение на армено-азербайджанския въпрос ние приветстваме всички добронамерени ангажименти, които допринасят за мира и стабилността за хората, които живеят в Южен Кавказ, независимо къде се провеждат тези разговори и кой е техен домакин. Но при тези обстоятелства ние признаваме деликатното географско положение на Южен Кавказ спрямо Иран и Русия, но не считаме тези страни за надеждни партньори, ако трябва да представим така нещата", каза Милър в коментар за срещата на външните министри на формата "3+3", чийто домакин беше Техеран, пише БТА.

Мъск: САЩ вървят насън към Трета световна война

Идеята за платформата 3+3 за регионално сътрудничество беше издигната от Турция и Азербайджан след войната в Нагорни Карабах през 2020 г. и трябваше да включва Армения, Русия, Азербайджан, Грузия, Турция и Иран, но Грузия многократно отказваше да участва заради участието на Русия.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини