Туристи твърдят, че са заснели митично създание, властите отказаха да разследват

  • 16 октомври 2023 16:00

  • 40292
  • 1
Туристи твърдят, че са заснели митично създание, властите отказаха да разследват
© Фейсбук

Американска двойка, пътуваща с влак до град Силвъртън в щата Колорадо, твърди, че е заснела на камера Голямата стъпка – фигура от северноамериканския фолклор, за която се носят слухове, че обитава усамотени гори, най-вече в северозападната част на САЩ и канадската провинция Британска Колумбия.

На кадрите, направени на 8 октомври, се забелязва как мистичното създание се движи надолу по хълма, след което сяда.

От Държавния музей в Аризона коментираха, че сигналите за Голямата стъпка не са нещо необичайно. От там уточниха, че създанието добива своята популярност през 1958-а година, когато били направени първите гипсови отливки от открити големи следи от човекоподобни крака.

Водно чудовище се появи в Аляска? (видео)

Според експерти от музея въпросното видео е интригуващо, но от него не става съвсем ясно какво се вижда предвид лошото качество на картината и разстоянието, от което е снимано.

Качеството на кадрите и разстоянието, от което са направени, предполагат множество интерпретации и спекулации. При липсата на категорични доказателства, съществуването на Голямата стъпка ще продължи да бъде по-скоро въпрос на персоналното възприятие на всеки отделен човек, коментираха още от музея.

Местните власти пък отказаха да се ангажират с разследване в района, където е бил заснет клипът.

Последвайте канала на

Владимир Василев
40292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 20:02

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини