Изтребители на НАТО разследват неидентифицирани руски полети над Балтийско море

  • 13 юни 2023 07:00

  • 1174
  • 6
Изтребители на НАТО разследват неидентифицирани руски полети над Балтийско море
© pixabay

Изтребители на НАТО са излетели на няколко мисии, за да разследват неидентифицирани руски военни самолети над Балтийско море, съобщи литовското министерство на отбраната, цитирано от ДПА.

Миналата седмица са били предприети общо 15 полета за разследване на потенциални заплахи, като това е най-големият брой подобни мисии в рамките на седем дни за тази година.

Повечето от руските самолети са били засечени в международното въздушно пространство без предварително попълнен летателен план, сигнал от транспондера или радиовръзка.

Литовското военно ведомство свързва това с поредицата от военни учения, които балтийските държави провеждат както на национално ниво, така и съвместно със съюзници от алианса.

В момента в Балтийско море се провежда ежегодното военноморско учение (BALTOPS), ръководено от САЩ, в което участват 50 кораба и катера от 19 държави от НАТО и Швеция, пише БТА.

Белгия вече инвестира в изтребители от ново поколение

Руският Балтийски флот също провежда военни учения.

Естония, Латвия и Литва не разполагат със собствени изтребители и поради това съюзниците от НАТО редовно изпращат изтребители и военен персонал в района в Североизточна Европа, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1174 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Бояджията

2023.06.13 | 09:25

6
Самолетите разследват хм

2023.06.13 | 08:37

5
БОЙКО Е КУКЛА, ПОСТАВЕНА ИМЕННО ОТ ЕС И САЩ, СТИГА ДА ИЗПЪЛНЯВА И ДА СЛУША НАРЕЖДАНИЯТА НА АНГЛОСАКСИТЕ И ЕВРЕОПЕЙЦИТЕ, ТЕ ЩЕ СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ И ЩЕ ПРИКРИВАТ ЧЕКМЕДЖЕТО !!! ЕС МЕКА НА КОРУПЦИЯТА, КОЛКОТО ВКАРАХА ОБАЯ ГРЪЦКА КУ.РВА В ЗАТВОРА ! ЛИЦЕМЕРИТЕ БЪЛГАРОУБИЙЦИ ЕС, ПРИКРИВАТ ЧЕКМЕДЖЕТО
Емѝ...

2023.06.13 | 07:34

2
И аз съм обезпокоен, че вибратора ми не работи така ефикасно както преди!!!
Нищо

2023.06.13 | 08:20

4
задръж го така неработещ в анала ти...

2023.06.13 | 08:07

3
Платените от Козяк побъркани соросоидни тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 34 години ни мамиха, че живеем добре и щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат 4 военни окупационни бази . Родината ни и е платила с много злато на Дънди Прешънс . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма ,а АНГЛИЯ е била в съюз със същия Хитлер . Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ и АНГЛИЯ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО- ЧИФУТСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.06.13 | 07:15

1
SLAWA NA RUSIJ

Добави коментар

Водещи новини