Гонят принц Хари от САЩ?

  • 07 юни 2023 17:02

  • 8099
  • 0
Гонят принц Хари от САЩ?
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Американски съд разгледа внесен иск от консервативна асоциация, която настоява да разбере подробности за американската виза, издадена на британския Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, въпреки признанието му, че е употребявал наркотици, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Далеч от лондонската съдебна зала, където същия ден херцогът на Съсекс се яви като свидетел в процес за "враждебното отношение" на медиите към него, федерален съдия във Вашингтон проведе изслушване по иска на фондацията "Херитидж". 

Организацията, която е изключително влиятелна в консервативните среди в САЩ, изисква достъп до миграционните досиета на принца, който през 2020 г. се премести в Калифорния заедно с американската си съпруга Меган Маркъл.

Принц Хари и Меган пред развод

По-малкият син на британския крал Чарлз Трети "публично е признал за редица престъпления, свързани с наркотици, в САЩ и в чужбина", се казва във внесения иск. Лица, направили подобни признания, обичайно са възпрепятствани да влязат на територията на страната, добавят от фондацията "Херитидж".

Казусът засяга Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),, "но най-вече се отнася до Министерството на вътрешната сигурност и зачитането на закона", заяви адвокатът му Самюъл Дюи пред съдията Карл Никълс. Това е тема, която "предизвиква много широк медиен интерес", добави той.

"Визата на определено лице е поверителна", заяви Джон Бардо, адвокат на Министерството на вътрешната сигурност.

Съдията даде на ведомството една седмица, за да реши какво ще предприеме по случая. 

В мемоарите си, публикувани през януари, принцът признава, че е употребявал канабис, психотропни вещества и кокаин във Великобритания, Лесото и на американска територия.

От фондация "Херитидж" посочват също, че на други личности, сред които футболистът Марадона и певицата Ейми Уайнхаус, е било отказано влизане в САЩ заради употребата на наркотици.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8099 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини