Повдигнаха обвинения в непредумишлено убийство на шофьора, врязал колата си в автобусна спирка в Тексас

  • 09 май 2023 13:58

  • 4349
  • 0
Повдигнаха обвинения в непредумишлено убийство на шофьора, врязал колата си в автобусна спирка в Тексас
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Шофьорът на автомобила, който уби осем души, след като се вряза в автобусна спирка в град Браунсвил, щата Тексас, е обвинен в непредумишлено убийство, казаха от местната полиция, предаде АП, цитирана от БТА.


Разследващите продължават да работят върху случая, за да установят дали катастрофата е била умишлена.

Властите смятат, че 34-годишният Джордж Алварес, шофьор на автомобила, е изгубил контрол над превозното средство след преминаване на червен светофар и се е врязал в събралите се на автобусната спирка хора, която се намира непосредствено до център за настаняване на мигранти. Браунсвил, намиращ се на границата между САЩ и Мексико, отдавна е епицентър на незаконната миграция.

Джордж Алварес

Началникът на полицията Феликс Сауседа заяви, че Алварес е обвинен в осем непредумишлени убийства и десет нападения със смъртоносно оръжие при утежняващи обстоятелства. "Служителите очакват токсикологичните анализи, за да установят дали Алварес е бил в нетрезво състояние", каза Сауседа.

Полицейският началник добави, че не може да се говори за мотив във връзка със случая. Запитан за съобщенията от очевидци, че Алварес е използвал неприлични реплики и ги е обиждал, началникът на полицията заяви, че все още няма доказателства, които да потвърждават това.

"Автомобилът е преминал на червен светофар, изгубил е контрол, преобърнал се е настрани и е ударил 18 души", разказа Сауседа пред журналисти. "Шестима души са загинали на място, а 12 са били тежко ранени", уточни той. Длъжностни лица по-късно съобщиха, че броят на загиналите е нараснал впоследствие, след като двама от ранените са починали.

Алварес се е опитал да избяга от местопрестъплението, но е бил задържан от няколко души на мястото на инцидента, каза полицейският началник. Гаранцията за освобождаването му е определена на 3,6 милиона долара.

Кола се вряза в хора на автобусна спирка, има загинали

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини