В САЩ изясняват дали убиецът от Тексас е имал идеологически мотиви за стрелбата

  • 08 май 2023 07:02

  • 976
  • 3
В САЩ изясняват дали убиецът от Тексас е имал идеологически мотиви за стрелбата
© Getty Images

Служители на федералните служби за сигурност проверяват дали стрелецът, който уби осем души в търговски център в Далас, се е интересувал от идеологията за върховенство на бялата раса, като се опитват да открият мотив за нападението, заяви служител на правоприлагащите органи пред Асошиейтед прес, като предупреди, че разследването е в начален етап.

Федералните агенти преглеждат акаунти в социалните мрежи, които според тях е използвал 33-годишният Маурисио Гарсия, и постове, които изразяват интерес към неонацистки и расистки възгледи, каза служителят, пожелал анонимност, който няма право да обсъжда публично подробности от разследването.

Когато е бил убит от полицията, Гарсия е носел на гърдите си емблема с надпис "RWDS" - акроним на фразата "Десен отряд на смъртта", популярна сред десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса.

Освен прегледа на постовете в социалните медии федералните агенти са разпитали членове на семейството и познати на Гарсия, за да изяснят идеологическите му убеждения. Преглеждат се и финансови документи, онлайн публикации и други електронни медии.

Въоръжен мъж откри стрелба и уби 8 души пред оживен търговски център в Тексас

Началникът на полицията на град Алън Брайън Харви е отказал снощи да отговори на въпросите на АП.

Тексаският департамент за обществена безопасност идентифицира Гарсия като предполагаемият извършител на убийството на осем души в търговски център в Тексас. 33-годишният беше смъртоносно прострелян в събота от полицай, който случайно се намирал в близост до мястото на нападението. Служител на органите на реда заяви, че следователите претърсват мотел в Далас близо до междущатска магистрала, където Гарсия е бил отседнал. Според него полицията е открила на мястото на инцидента множество оръжия, включително пушка тип АР-15 и пистолет. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
976 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.05.08 | 11:00

3
Слава на краваристан!

2023.05.08 | 08:26

2
САЩ са препълнени с психопати , ненормалници , извратеняци , педофили , некрофили , педераси , лесбийки , наркомани , откачени чернилки и то във властта ! Всеки има оръжие ! Държавата е пред вътрешен взрив и разпад , заяви Тръмп !
Емѝ...

2023.05.08 | 08:00

1
Дали е бил безработен хомосексуалист и шизофреник, като мен егати?

Добави коментар

Водещи новини