Покрив на театър рухна по време на концерт, един човек загина

  • 01 април 2023 14:06

  • 3450
  • 1
Покрив на театър рухна по време на концерт, един човек загина
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Един човек загина, а 28 бяха ранени, след като покрив на театър се срути по време на концерт снощи в американския град Белвидиър, щата Илинойс, предаде ДПА, като се позова на властите.

Началникът на полицията в града Шейн Уди каза на пресконференция, че служители на реда са пристигнали на място след срутването в театър "Аполо", където е имало метъл концерт.

Той заяви, че са извършени издирвателно-спасителни дейности.

По думите му на мястото е царял хаос, а пристигналите екипи са се опитали да овладеят ситуацията, доколкото могат. "Опитахме се да влезем и да спасим колкото можем повече хора", каза той.

Представител на медицинския център "Сейнт Антъни" в град Рокфорд заяви, че са приети за лечение 12 души и никой от тях не е починал. Служителят каза, че пострадалите са разпределени в три болници, предава БТА. 

35 души загинаха, след като се срути покривът на кладенец в Индия

Националната метеорологична служба заяви, че за Белвидиър е било издадено предупреждение за торнадо. Радарни данни са показали, че се е образувало торнадо в обширен район, включващ града.

Снощи в театъра е трябвало да изнесат концерт метъл групите "Морбид ейнджъл", "Ревокейшън" и "Скелетал римейнс". В съобщение на страницата на "Морбид ейнджъл" във Фейсбук беше посочено, че представлението е било отменено заради торнадо, връхлетяло мястото на събитието.

Виолета Симеонова
3450 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Възраждане за България!

2023.04.01 | 15:14

1
Време е да се гласува правилно, ако искате да възродите България, гласувайте само с хартиена бюлетина. За възродителите слагате чавка, на останалите - кръст. Задължително на бюлетината дописвате "аз съм за Лева и против еврото". Ако имаме мнозинство, ЕС не може да ни задължи да приемем еврото и цифровия концлагер, съгласно директива на ЕК. Победа!

Добави коментар

Водещи новини