35 души загинаха, след като се срути покривът на кладенец в Индия

  • 31 март 2023 10:48

  • 320
  • 0
35 души загинаха, след като се срути покривът на кладенец в Индия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Най-малко 35 души загинаха и още 16 пострадаха, след като се срути покривът на кладенец в храмов комплекс в Централна Индия, предаде Ройтерс, като се позова на служител на местното правителство.

Злополуката се случила вчера в индийския град Индор, където бетонна плоча от покрива на кладенец в храмов комплекс се срутила и премазала вярващи, събрали се по случай хиндуистки празник, съобщиха официални представители, предаде БТА.

Кладенецът е от често срещан тип в Индия, при който до водата се стига по стълбище, посочва Ройтерс. Тези кладенци обикновено са строени преди стотици години и много от тях са богато украсени.

"Кладенецът е бил покрит, но покривната плоча се срутила, заради множеството хора и допълнителното натоварване върху нея", заяви пред журналисти главният министър на централния индийски щат Мадхия Прадеш, в който е град Индор.

Най-малко 75 военнослужещи и спасители са работили през деня по разчистване на отломките и са използвали въжета и стълби, за да извадят паднали в кладенеца хора, съобщиха местни медии.

Спасихме 18 души, открихме 35 загинали и още 16 са пострадали, заяви пред Ройтерс високопоставен местен правителствен служител.

Индийският премиер Нарендра Моди изрази съболезнования и обяви, че ще бъдат изплатени обезщетения за загиналите и пострадалите в злополуката.

Деветима миньори бяха извадени живи от срутила се златна мина

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини