Американски щат забранява социалните мрежи за непълнолетните

  • 24 март 2023 11:18

  • 279
  • 1
Американски щат забранява социалните мрежи за непълнолетните
© Freepik

Американският щат Юта одобри закон, който забранява на непълнолетните да си правят профил в социалните мрежи без знанието и съгласието на техните родители или настойници.

Законът беше подписан този четвъртък от губернатора-републиканец на щата Спенсър Кокс. Освен това беше въведен и дигитален "вечерен час", според който младите не трябва да влизат в социалните мрежи между 22:30 и 6:30 ч сутринта, освен ако не им бъде позволено от по-възрастен, информира The Hill.

Facebook пристрастява към интернет

Наредбата ще влезе в сила чак през март 2024 г., но Кокс подчерта, че ще използва времето дотогава, за да работи съвместно с компаниите за социални медии, за да се изчистят някои детайли по законодателството.

Няма да позволим повече социалните медии да увреждат менталното здраве на децата ни. Днес подписахме два ключови закона в борбата ни срещу социалните мрежи, написа Кокс в Туитър.

Вторият закон забранява на компаниите да използват „дизайн или функции“, които могат да доведат до пристрастяване сред непълнолетните. Това ще улесни хората да докладват тези компании в случаи на нарушения.

Владимир Василев
279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Литекс-София

2023.03.24 | 11:32

1
А ние кога?

Добави коментар

Водещи новини