САЩ отменят извънредните COVID мерки на 11 май

  • 31 януари 2023 07:13

  • 521
  • 0
САЩ отменят извънредните COVID мерки на 11 май
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Правителството на американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви в понеделник, че извънредните здравни мерки на федерално ниво, които бяха въведени в рамките на борбата с COVID, ще бъдат отменени на 11 май, предаде Ройтерс.    

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32589

Националната извънредна ситуация във връзка с COVID-19 и извънредната ситуация в сферата на здравеопазването бяха обявени през 2020 г. от тогавашния президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Правителството на Байдън на няколко пъти удължи срока на действие на извънредните мерки, с които на милиони американци бе даден безплатен достъп до тестове, ваксини и лечение, отбелязва Ройтерс.

Административно-бюджетната служба на Белия дом заяви, че срокът на действие на мерките, който изтича през следващите месеци, ще бъде удължен до 11 май, от която дата мерките окончателно ще спрат да действат.     

САЩ няма да изпратят изтребители F-16 на Украйна

По силата на извънредната ситуация в сферата на здравеопазването правителството плащаше за ваксините срещу ковид, за някои тестове и за някои видове лечение. Когато срокът на извънредната мярка изтече, тези разноски ще бъдат пренасочени към частните застрахователи.

Повече за Коронавирус

corona
Росица Валентинова
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини