Кандидатурата на Маккарти за председател на Камарата на представителите беше отхвърлена за втори пореден ден

  • 05 януари 2023 07:15

  • 258
  • 0
Кандидатурата на Маккарти за председател на Камарата на представителите беше отхвърлена за втори пореден ден
© Getty Images

Републиканците в САЩ за втори пореден ден не успяха да изберат своя лидер Кевин Маккарти за председател на Камарата на представителите или да излязат с нова стратегия за прекратяване на политическия хаос, който помрачи началото на новата сесия на институцията, в която те имат мнозинство след междинните избори миналия ноември, предаде Асошиейтед прес.

За четвърти, пети и шести път републиканците се опитаха да изберат Маккарти за председател, докато Камарата потъваше във все по-дълбок хаос. Но гласуванията завършваха с почти един и същи резултат. Двадесет консерватори все още отказват да подкрепят Маккарти и той не успява да си осигури подкрепата на поне 218 законодатели, необходима, за да застане начело на институцията.

Кевин Маккарти не успя спечели председателското място в Камарата на представителите на САЩ и след четвъртия вот

Тъй като не виждаха възможност за бърз изход от политическото противопоставяне, късно снощи републиканците внезапно гласуваха за прекъсване на работата. Очакваше се те да подновят работа по-късно, но законодателите решиха, че повече гласувания няма да помогнат.

"Не мисля, че гласуването тази вечер е продуктивно", каза Маккарти, излизайки от продължителна среща при закрити врата с ключови противници на неговата кандидатура. "Мисля, че хората трябва да поработят още малко. Не мисля, че гласуването тази вечер би променило нещо. Но гласуването в бъдеще би могло", добави той.

Маккарти се зарече да продължи да се бори въпреки изтощителния спектакъл, който хвърли новото мнозинство в смут ден по-рано, посочва АП. В залата избухнаха оживени дискусии между привърженици на Маккарти и противници, които търсеха изход от ситуацията.

Последвайте канала на

Весела Найденова
258 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини