Пони полицай ще дава емоционална подкрепа на болни

  • 10 ноември 2022 10:48

  • 217
  • 1
Пони полицай ще дава емоционална подкрепа на болни
© Facebook

Най-новото попълнение в полицейското управление на Окала, щата Флорида, е високо само два метра, има четири крака и е повече от очарователно.

Миниатюрното женско конче Меджик (от английски magic – магия, бел. ред.) официално е "почетен полицай" в отдела, се казва в публикация във Фейсбук на полицията в Окала.

Меджик е първото пони, което се присъединява към редиците на полицейското управление. Макар да няма опит в правоприлагането, тя компенсира със специализирано обучение за оказване на емоционална подкрепа.

Понито е част от нестопанската организация за терапия с коне „Gentle Carousel”, съобщават от полицейското управление. Обучените мини коне всяка година посещават хиляди хоспитализирани пациенти, хора в хосписи, ветерани и служители на спешните центрове, преживели травма.

Пони полетя със самолет, за да успокоява собственика си

Меджик ще участва в някои от програмите на полицейското управление като например програмата за ограмотяване на младежи, както и такава, включваща камион за сладолед, управляван от полицията, информира Си Ен Ен.

"Меджик ще помогне за разпространяването на добра воля и изграждането на взаимоотношения между полицейското управление и общността, на която служим", казва началникът Майк Балкен в публикацията. "Със своя дружелюбен характер и очарователен външен вид Меджик със сигурност ще допадне на всеки, който я срещне."

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 16:02

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини