Ар Кели е подсъдим в ново дело за сексуални престъпления

  • 16 август 2022 15:09

  • 1236
  • 0
Ар Кели е подсъдим в ново дело за сексуални престъпления
© Getty Images

Ритъм енд блус певецът Ар Кели, който през юни беше осъден на 30 години затвор за сексуални престъпления, тази седмица отново ще се яви в съда по подобни обвинения, този път в родния си град Чикаго, предаде Франс прес.

Процесът по подбор на съдебни заседатели започна в понеделник. 

Петдесет и пет годишният изпълнител, истинското име на когото е Робърт Силвестър Кели, беше признат за виновен в Ню Йорк за това, че десетилетия наред е ръководил "схема" за сексуална експлоатация на млади жени, включително тийнейджърки, и в края на юни беше осъден на 30 години зад решетките.

Пред съда в родния си град Чикаго Ар Кери ще трябва да отговаря по обвинения за възпрепятстване на правосъдието, производство на детска порнография и незаконна сексуална активност с непълнолетно лице.

Певецът и двама негови бивши съдружници са обвинени, че са осуетили хода на делото му за детска порнография  през 2008 г.,  като са заплашили и подкупили жертвата, която по това време не е дала показания, но се очаква този път да говори. Тогава съдебните заседатели признаха Ар Кели за невинен. 

Другите двама обвиняеми са бившият му мениджър Деръл Макдейвид и бившият му служител Милтън "Джун" Браун.

Известен певец влиза в затвора за сексуални престъпления

Очаква се процесът да продължи около четири седмици.

Адвокатката на Ар Кели Дженифър Бонжан е поискала от състава на съдебните заседатели да бъдат изключени всички, които са гледали документалната поредица "Surviving R. Kelly", в която участват няколко от жертвите на певеца. Съдията е отхвърлил искането.

Осъждането на Ар Кели в Ню Йорк - първото в процес, в който по-голямата част от гражданските страни са чернокожи жени, се разглежда като повратна точка в движението #Аз също.

Ютюб спря официалните канали на Ар Кели

Показанията извадиха наяве "схемата" на Ар Кели за привличане на млади жени и изнасилването им със съучастието на обкръжението му. Много от жертвите разказаха за срещите си със своя идол по време на концерти, след които им е подхвърляно листче с координатите на певеца.

Срещу Ар Кели се водят дела и в други два щата, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини