САЩ сложиха край на спорните мерки на Доналд Тръмп срещу миграцията

  • 09 август 2022 16:22

  • 1289
  • 2
САЩ сложиха край на спорните мерки на Доналд Тръмп срещу миграцията
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви снощи края на политиката от времето на бившия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, свързана с връщането обратно в Мексико на търсещи убежище лица, докато тече проверка на документите им в американските съдилища, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Съобщението идва няколко часа след като американски съдия отмени разпореждане, което възпрепятстваше администрацията на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в да отмени от своя страна "Протоколите за защита от мигрантите" - мярка, станала популярна и като "Останете в Мексико".

Тази мярка беше въведена през 2019 г. по време на мандата на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и стана обект на критики от организации за защита на гражданските права. Борбата с нелегалната имиграция беше знаковите политики на бившия американски президент, отбелязва АФП.

Трагедията в Мелиля: Мароко ще съди мигранти

Мярката ще бъде отменена "по бърз и правилен начин", се казва в съобщението на министерството. "Протоколите представляват вътрешен дефект за страната, човешката цена за който не може да бъде оправдана. Освен това те отклоняват ресурси и персонал от други приоритетни усилия за защита на нашата граница", заявяват още от ведомството.

Малко след встъпването си в длъжност, Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в се опита да сложи край на протоколите с оглед на по-хуманен подход към имиграцията. Управляваните от републиканци щати, в това число и Тексас, успешно оспориха решението.

Този ход принуди американското правителство да преработи проекта и да се обърне към Върховния съд. В крайна сметка, на 30 юни висшата съдебна инстанция потвърди отмяната на мигрантския закон от администрацията на Байдън.

От въвеждането на това законодателство през януари 2019 г. до първоначалната му отмяна от Байдън, над 70 000 души са били върнати в Мексико, според организацията Американски имиграционен съвет. 

Базираната в Ню Йорк и Вашингтон организация за защита на човешките права "Хюмън Райтс Фърст" (Human Rights First) твърди, че е установила 1544 случая на убийства, изнасилвания, мъчения, отвличания и други форми на агресия срещу хора, в рамките на "Останете в Мексико" между януари 2019 г. и 2021 г., както и множество случаи на починали, в това число и на поне едно дете.

Администрацията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се гордееше с политиката си на нулева толерантност, която, необходима, според нея, за да се спре нелегалната имиграция в Съединените щати. 

Между декември 2021 г. и юни 2022 г., когато протоколите отново влязоха в сила, 9563 души са били вписани в програмата, като по-голямата част не са дошли от Мексико, а от Никарагуа.

По време на мандата на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в всеки месец повече от 200 000 души, опитващи се да влязат нелегално в САЩ, са били блокирани на границата по силата на протоколите за защита или противоепидемичните мерки срещу КОВИД-19.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1289 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.10 | 09:10

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИИИИ

2022.08.09 | 18:34

1
Байдън администрацията започна да се подготвя за изборите.....

Добави коментар

Водещи новини