От дома на Тръмп иззели 700 страници класифицирани документи

  • 24 август 2022 06:56

  • 419
  • 1
От дома на Тръмп иззели 700 страници класифицирани документи
© Pixabay

Националният архив на САЩ е открил над 700 страници класифицирани документи в дома на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския във Флорида. Това става ясно от писмо от месец май, което архивът е изпратил на адвоката на бившия президент, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Голямото количество класифициран материал в 15 кутии е било иззето през януари, месеци преди заповедта за обиск, с която агенти на ФБР претърсиха резиденцията му Мар а Лаго в Палм Бийч, Флорида.

Писмото съдържа допълнителна информация за работата на Тръмп с класифицираните материали и за усилията му да протака предаването на документите на федералните служители. Писмото показва, че юридическият екип на Тръмп многократно се е опитвал да забави нещата като е казвал, че му е необходимо повече време, за да определи дали някой от документите не обхванат от доктрина, наречена "привилегия на изпълнителната власт", която позволява на президента да защити някои документи.

Десислава Станева
419 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.24 | 12:04

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини