Папа Франциск посети Квебек

  • 28 юли 2022 07:27

  • 269
  • 2
Папа Франциск посети Квебек
© Gettyimages/архив

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март пристигна в канадския град Квебек, за да се срещне с политически лидери, което представлява дипломатическа пауза от основната цел на пътуването му – да се извини за ролята на Римокатолическата църква в ръководените от нея пансиони и сиропиталища, където издевателствата над деца от коренното население са били широкоразпространена практика, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.  

Светият отец ще проведе срещите си в цитаделата на Квебек, която е най-голямата британска крепост в Северна Америка.  

Преди да се срещне с премиера Джъстин ТрюдоДжъстин ТрюдоДжъстин Пиер Джеймс Трюдо е канадски политик от Либералната партия и 23-ти, Франциск ще разговаря с генерал-губернаторката Мери Саймън, която е първата представителка на коренното население, заела този пост.

Папата отслужи меса на стадион в Канада, на която призова за прекратяване на насилието

След като приключи срещите си на четири очи, понтификът ще говори публично пред официални лица, дипломати и лидери на коренното население.

Утре, на път за Рим, светият отец ще спре за няколко часа в град Икалуит, който е разположен в канадската част на Арктика, като основна тема там отново ще бъдат проблемите на коренното население. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
269 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тия

2022.07.28 | 11:52

2
тия са пидофилствали и избивали деца. водили са хладнокръвен геноцид, а сега много загрижени за усрайна. такива са подлеци и лицемери....

2022.07.28 | 10:21

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини