САЩ: Русия няма място на срещата на Г-20

  • 14 юли 2022 13:39

  • 1145
  • 8
САЩ: Русия няма място на срещата на Г-20
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Войната на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 срещу Украйна има негативни последици в света и руски официални лица нямат място на срещата на Групата на 20-те най-големи икономики в света Г-20 тази седмица. Това заяви американският министър на финансите Джанет Йелън, цитирана от "Ройтерс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13989

Тя призова световната общност да държи Русия отговорна за войната и драматичното й въздействие върху цените на енергията и нарастващата продоволствена несигурност.

Йелън не отговори на въпроса дали ще напусне заседанието по време на изявленията на руски официални лица, както тя и други западни лидери вече направиха по време на последната подобна среща във Вашингтон през април. Министърът обаче подчерта, че ще осъди нахлуването на Русия в Украйна "по възможно най-категоричния начин".

Мисля, че дадох да се разбере, че не може да бъде както обикновено по отношение на участието на Русия в тези срещи, посочи тя, добавяйки, че очаква с нетърпение да приветства министъра на финансите на Украйна на срещите.

Йелън заяви и че ще продължи да настоява за таван на цената на руския петрол, което според нея ще помогне за намаляване на цените на енергията и ще поддържа световните петролни доставки, след като европейските и вероятни британски и американски санкции върху преноса на руски петрол влязат в сила в края на годината.

САЩ призоваха за незабавно спиране на руските депортации в Украйна

Неуспехът да се приемат такива мерки, според нея, ще блокира значително количество руски петрол, което ще доведе до по-високи цени на горивото на световния пазар. Тя изрази надежда, че Китай и Индия ще видят, че е в техен интерес да участват.

Това ще даде на Русия начин да продължи да изнася петрол и ще помогне на потребителите по целия свят, включително в Китай и Индия, да избегнат скока на световните цени на петрола, поясни министърът.

По отношение на Китай, който не се включи в усилията за преструктуриране на дълга на страните с ниски доходи, Йелън посочи, че една от ключовите й цели е да накара страните от Г-20, включително Пекин да финализират облекчаването на дълга за страните в затруднено положение.

Съединените щати ще предоставят безвъзмездна помощ в размер на 70 милиона долара на Тръста за намаляване на бедността и за растеж на Международния валутен фонд, с цел МВФ да продължи да отпуска заеми с нулева лихва на най-бедните икономики в света.

Последвайте канала на

Калина Христова
1145 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.07.14 | 13:55

1
рашистан няма място на тази планета!
Болгара

2022.07.15 | 20:04

8
Е майкати и пудел да иба

2022.07.15 | 11:03

7
КРАВАРСКИ КУУУУУУРВИИИИИ ПУКНЕТЕ ОТ ЯД, А НА ЗИМА И ОТ ГЛАД
Просто култово :)

2022.07.14 | 14:01

3
"""Съединените щати ще предоставят безвъзмездна помощ в размер на 70 милиона долара на Тръста за намаляване на бедността и за растеж на Международния валутен фонд, с цел МВФ да продължи да отпуска заеми с нулева лихва на най-бедните икономики в света.""" Откакто свят светува - дечицата в Африка (и в голямата част на Азия и Южна/Централна Америка де...) са БУКВАЛНО без вода и храна, а преди 10-тина дни, СБ и МВФ, с цялата си наглост им дадоха 600 милиона долара, които им били ДОСТАТЪЧНИ... Та... За дечицата в Африка, които БУКВАЛНО нямат вода и храна - 600 милиона долара... За нацистите/фашистите в Украйна, които са си татуирали по телата Св*ас*ти*ки, портрети/цитати на/с Хи*тл*ер - 40 МИЛИАРДА долара... Голям среден пръст за 4-тия Райх, в който живеем, още по-голям и за главата на змея, който го предвожда - САЩ... :)
Семерджиев син на Бадън

2022.07.14 | 19:22

6
С нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.

2022.07.14 | 14:47

5
Ами сина на Байдън ще участва ли
Просто култово :)

2022.07.14 | 14:01

4
"Откакто свят светува, все мазният отгоре плува"

2022.07.14 | 13:59

2
Каква е тая ямериканска баба и защо изказва мнение, някой и е написал какво да говори

Добави коментар

Водещи новини