"Момиче на Тръмп“ се призна за виновна за участие в бунта от 6 януари

  • 07 юли 2022 07:18

  • 636
  • 2
"Момиче на Тръмп“ се призна за виновна за участие в бунта от 6 януари
© Getty Images/Guliver (архив)

Членката на Националната гвардия на Западна Вирджиния, която носеше яке с качулка с надпис "Да, аз съм момиче на Тръмп" в ротондата на Капитолия на САЩ по време на бунта на 6 януари, се призна за виновна, съобщи Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Джейми Лин Фъргюсън се призна за виновна за участието в нахлуването в сградата на Капитолия по време на конферентен разговор със съдия във Вашингтон, окръг Колумбия. Обвинението предвижда максимално наказание от шест месеца затвор и глоба от 5 000 долара.

Прокурорите поискаха да бъдат отхвърлени три други обвинения. 

Нови показания взривиха защитата на Доналд Тръмп по обвиненият за размириците на Капитолия

44-годишната Фъргюсън се съгласи също така да плати 500 долара обезщетение за щетите, нанесени на Капитолия. Произнасянето на присъдата е насрочено за 18 ноември.

На 3 януари 2021 г. Фъргюсън споделя статия в профила си във Фейсбук, съдържаща снимка на тълпа пред Капитолия, с буреносен облак и планината Ръшмор отзад. Надписът в публикацията гласи: „Моля се точно така да изглежда Вашингтон на 6 януари.“ В коментар към поста се пита дали Фъргюсън ще отиде до Капитолия и тя отговаря: „Аз съм там“, сочат съдебните документи.

Пред специални агенти на ФБР седмица след бунта Фъргюсън признава, че е присъствала на митинга на бившия президент Доналд Тръмп под мотото „Спрете кражбата“ пред Белия дом, преди да се отправи към Капитолия. Когато влязла в сградата, Фъргюсън била облечена с тъмно яке с качулка с надпис „Да, аз съм момиче на Тръмп“, изписан с бели букви. Прекарала е близо час вътре, като основно се е разхождала из Ротондата, сочат документите.

Съгласно условията за освобождаването ѝ Фъргюсън е получила нареждане да остане в дома на родителите си във Вирджиния.

Повече от 830 души са обвинени във федерални престъпления, свързани с бунта в Капитолия. Повече от 320 от тях са се признали за виновни, предимно по обвинения в дребни престъпления, а над 200 са осъдени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
636 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.07 | 11:32

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
аааа

2022.07.07 | 08:10

1
е ква е тая демокрация, как така затвор за протест... значи в усрайна може организирани и платени протести от краварите и сенаторите да говорят да надъхват тълпата, нюланд да раздава сладки на площада и да има ударни бригади от нео-нацисти като десен сектор за бой с полицията и нахлуване в сгради и извършване на преврат ... в сащ не можело така и застреляха 4-ма души хахахахаха що така бе, господа джендеро-либерали слуги на краварите хаха

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини