Затворите в Тексас отново ще транспортират лишени от свобода при засилени мерки за сигурност

  • 13 юни 2022 06:50

  • 503
  • 2
Затворите в Тексас отново ще транспортират лишени от свобода при засилени мерки за сигурност
© Pixabay

Затворите в Тексас от днес отново ще започнат да транспортират лишени от свобода при засилени мерки за сигурност, след като преди месец осъден за убийство затворник избяга от затворнически транспорт и уби петима души, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от официални представители.

В свое изявление Департаментът за наказателно правосъдие на Тексас каза, че транспортирането на лишени от свобода ще бъде подновено с трима служители във всеки затворнически транспорт, вместо двама, каквато е била практиката досега и ще бъдат въведени и други мерки за сигурност.

Транспортът на затворници беше прекратен, след като миналия месец затворник се освободи от белезниците си, наръга шофьора и избяга от затворнически транспорт. Той уби петчленно семейство в района на Хюстън преди да бъде ликвидиран от полицията в Южен Тексас, съобщиха властите.

Като част от засилените мерки за сигурност лишените от свобода ще бъдат по-щателно претърсвани преди да бъдат транспортирани, предаде БТА. Говорител на правоприлагащите органи каза, че досега те са били карани да събличат дрехите си преди претърсването. Той отказа да уточни в какво ще се изразява по-щателното претърсване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
503 2

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.13 | 09:42

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУРВИИИИ
Гост

2022.06.13 | 08:16

1
Докарайте го в България, ще го опазим

Добави коментар

Водещи новини