САЩ ще увеличат вноса на адаптирано мляко за бебета, за да се борят с недостиг

  • 17 май 2022 07:18

  • 994
  • 2
САЩ ще увеличат вноса на адаптирано мляко за бебета, за да се борят с недостиг
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Подложена на натиск от родители и политици, администрацията на президента Джо Байдън вчера обяви стъпки за облекчаване на общонационалния недостиг на адаптирано мляко за бебета, включително повторното отваряне на най-голямото местно производствено предприятие и увеличение на вноса от чужбина, предадoха Асошиейтед прес и БТА.

Администрацията по храните и лекарствата каза, че ще рационализира своя процес за оценка, за да улесни започването на доставки от чуждестранни производители. "Надяваме се, че този призив към световния пазар ще получи отговор, международни бизнеси ще отговорят на предизвикателството и ще ни помогнат да увеличим предлагането на тези продукти", заяви комисарят на Администрацията по храните и лекарствата Робърт Калиф. Той добави, че САЩ ще приоритизират компаниите, които могат да осигурят най-големите доставки и бързо да представят документация, че техните формули са безопасни и отговарят на американските хранителни стандарти.

САЩ се борят с остър недостиг на адаптирано мляко за бебета

Обявяването за увеличението на вноса дойде малко след като регулатори казаха, че са сключили сделка, която ще позволи на "Абът нютришън" да възобнови работата в завода си в Мичиган, който е затворен от февруари заради проблеми, свързани със замърсяване. Компанията трябва да преработи процедурите си за безопасност преди да възобнови производството.

Не се очаква тези стъпки да имат незабавен ефект върху недостига, заради който много родители са принудени да търсят адаптирано мляко за бебетата си онлайн или в хранителни банки, отбелязва АП.

Теодора Александрова
994 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2022.05.17 | 09:23

2
Най-силната икономика!?Не може само да се правят супер-компютри и модерно въоражение, автомобили и самолети! Трябва да се мисли и за ЧОВЕКА!Телефони, къщи, супер-мега съоражения, а нямат едно адаптирано мляко! Язък ви за учебниците по мениджмънт и бизнес администрация!

2022.05.17 | 09:09

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини